CORINA CRETU SI DACIANA SARBU PROTESTEAZA IMPOTRIVA DECLARATIILOR LUI GEERT WILDERS DESPRE ROMANIA


Xena si Gabrielle

daciana_sarbuCORINA CRETU

Eurodeputatele PSD Corina Cretu si Daciana Sarbu protesteaza impotriva declaratiilor ostile formulate la adresa Romaniei de parlamentarul olandez Geert Wilders, lider al Partidului Libertatii, care a afirmat recent ca “Romania si Bulgaria ar trebui sa paraseasca UE”.

“Ideile lui Geert Wilders si ale partidului sau au intrunit, din pacate, optiunile a circa 15% dintre votantii olandezi, de aceea nu putem ignora spusele sale care privesc Romania dar si, intr-un sens mai larg, constructia europeana. Romania nu poate fi data afara din Uniunea Europeana. Si nici nu poate fi vazuta la nesfarsit drept tap ispasitor pentru problemele Uniunii. Daca cei cu idei asemanatoare domnului Wilders ar fi onesti si ar renunta la discursul lor populist, ar recunoaste ca extinderea catre Est a UE, cu toate problemele care au insotit-o, a oferit imense oportunitati ansamblului european si un plus de prosperitate vechilor membri, inclusiv tarii sale, Olanda”, au declarat cele doua deputate europene.

wilders Corina Cretu si Daciana Sarbu amintesc faptul ca investitorii olandezi ocupa primul loc in randul investitorilor straini din Romania iar schimburile comerciale dintre cele doua state cresc an de an.

“Noi nu credem ca Olanda doreste sa renunte la avantajele care decurg din apartenenta Romaniei la UE si nici ca o politica anti-imigrationista dura si legitimarea discursurilor xenofobe si rasiste sunt solutiile la problemele demografice de pe continentul nostru”, afirma cele doua europarlamentare, precizand ca au avertizat “imediat dupa anuntarea rezultatelor alegerilor europene, asupra pericolului reprezentat de ascensiunea extremei drepte in PE”.

wilders 3
Corina Cretu si Daciana Sarbu au anuntat ca vor ridica aceasta problema in Grupul Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, precum si in plenul PE, pentru a da o “replica pe masura acestui tip de abordare care aduce atingere demnitatii unui stat membru al Uniunii Europene si care face din xenofobie un instrument politic”.

“Credem ca si celelalte partide romanesti prezente in Parlamentul European ar trebui sa protesteze impotriva unor astfel de abordari. Se impune respingerea ferma a atacurilor la adresa tarii noastre, acestea punand sub semnul intrebarii legitimitatea prezentei noastre in UE si prezentand totodata Romania ca un membru de rang inferior”, au conchis deputatele europene.

MARIN MIHAI
https://mihaimarin.wordpress.com

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.