By MARIN MIHAI

Ambasada Romaniei la Madrid, in colaborare cu Institutul Cultural Roman, organizeaza vineri, 14 ianuarie, la orele 18.00, la sediul Ambasadei, o „Serata dedicata poeziei lui Mihai Eminescu”,  in preajma aniversarii a 161 de ani de la nasterea poetului, transmite Marin Mihai, corespondentul Romanian Global News din Spania.

(foto: Plaza SOL, kilometrul 0 al Madridului)

  „Si in acest an, va propunem sa-l evocam pe Eminescu, intr-o lectura continua a operelor sale, in romana si spaniola. In acest sens, fiecare dintre dumneavoastra poate alege o poezie pe care sa o reaminteasca celor prezenti.

Totodata, va incurajam sa invitati si prieteni spanioli, pe care sa ii introducem impreuna in universul poetic eminescian. Va asteptam sa ne confirmati participarea (eventual, impreuna cu poezia aleasa) pâna la data de 13 ianuarie, la adresa
camelia.teodorescu@embajadaderumania.es //,se  precizeaza  in comunicatul de presa al misiunii diplomatice romane.

Serata literara este un proiect initiat în 2009 de Ambasada Romaniei  si Institutul Cultural Român de la Madrid  cu scopul de a aduce in atentia publicului roman si spaniol valorile literaturii romane clasice, care in acest an se va desfasura atat la Madrid cat si la alte misiuni consulare ale Romaniei

in Spania.

Mihai Eminescu va fi sarbatorit si la Chicago, sambata,15 ianuarie 2011, printr-o manifestare culturala  gazduita la sala de festivitati a  Bisericii Ortodoxe Romane „Nasterea Domnului”, ne-a anuntat scriitorul Cristian  Petru Balan din SUA.

by  MARIN MIHAI(Romanian Global News,http://www.rgnpress.ro/content/view/46943/1/#Scene_1)


Romanii din Alcala de Henares sunt asteptati sa il omagieze pe Mihai Eminescu

Mihai Eminescu va fi sarbatorit de cenaclul „ORIZONTURI”, duminică 16 ianuarie, ora 13.00, în Salonul Festiv al restaurantului  OLIVERS din Alcala de Henares, transmite Gheorghe Gainar.

Organizatorii evenimentului sunt Asociaţia Culturală Română şi Asociaţia „Juan Ramon Jimenez – Lucian Blaga”.

Adresa salonului este Paseo de la Estacion,15 – Alcala de Henares.(ROMANIAN GLOBAL NEWS)

MARIN MIHAI-„HAI,ROMANIA!”-BLOGUL ROMANILOR DE PRETUTINDENI (https://mihaimarin.wordpress.com

 

Anunțuri