EMINESCU, SARBATORIT LA MADRID SI CHICAGO


By MARIN MIHAI

Ambasada Romaniei la Madrid, in colaborare cu Institutul Cultural Roman, organizeaza vineri, 14 ianuarie, la orele 18.00, la sediul Ambasadei, o „Serata dedicata poeziei lui Mihai Eminescu”,  in preajma aniversarii a 161 de ani de la nasterea poetului, transmite Marin Mihai, corespondentul Romanian Global News din Spania.

(foto: Plaza SOL, kilometrul 0 al Madridului)

  „Si in acest an, va propunem sa-l evocam pe Eminescu, intr-o lectura continua a operelor sale, in romana si spaniola. In acest sens, fiecare dintre dumneavoastra poate alege o poezie pe care sa o reaminteasca celor prezenti.

Totodata, va incurajam sa invitati si prieteni spanioli, pe care sa ii introducem impreuna in universul poetic eminescian. Va asteptam sa ne confirmati participarea (eventual, impreuna cu poezia aleasa) pâna la data de 13 ianuarie, la adresa
camelia.teodorescu@embajadaderumania.es //,se  precizeaza  in comunicatul de presa al misiunii diplomatice romane.

Serata literara este un proiect initiat în 2009 de Ambasada Romaniei  si Institutul Cultural Român de la Madrid  cu scopul de a aduce in atentia publicului roman si spaniol valorile literaturii romane clasice, care in acest an se va desfasura atat la Madrid cat si la alte misiuni consulare ale Romaniei

in Spania.

Mihai Eminescu va fi sarbatorit si la Chicago, sambata,15 ianuarie 2011, printr-o manifestare culturala  gazduita la sala de festivitati a  Bisericii Ortodoxe Romane „Nasterea Domnului”, ne-a anuntat scriitorul Cristian  Petru Balan din SUA.

by  MARIN MIHAI(Romanian Global News,http://www.rgnpress.ro/content/view/46943/1/#Scene_1)


Romanii din Alcala de Henares sunt asteptati sa il omagieze pe Mihai Eminescu

Mihai Eminescu va fi sarbatorit de cenaclul „ORIZONTURI”, duminică 16 ianuarie, ora 13.00, în Salonul Festiv al restaurantului  OLIVERS din Alcala de Henares, transmite Gheorghe Gainar.

Organizatorii evenimentului sunt Asociaţia Culturală Română şi Asociaţia „Juan Ramon Jimenez – Lucian Blaga”.

Adresa salonului este Paseo de la Estacion,15 – Alcala de Henares.(ROMANIAN GLOBAL NEWS)

MARIN MIHAI-„HAI,ROMANIA!”-BLOGUL ROMANILOR DE PRETUTINDENI (https://mihaimarin.wordpress.com

 

4 gânduri despre „EMINESCU, SARBATORIT LA MADRID SI CHICAGO

 1. Pingback: MIHAI EMINESCU-” IMN RELIGIOS “ « "HAI, ROMANIA ! "-BLOGUL ROMANILOR DE PRETUTINDENI by MARIN MIHAI & The FRIENDS

 2. TANAR PARASIT DE PROPIA LUI MAMA PRIN CENTRELE DE PLASAMENT,MIHAITA FACE UN APEL LA DUMNEAVOASTRA SA-L AJUTATI CUM PUTETI DUMNEAVOASTRA,
  Mihai a fost abandonat în centrul de plasament numărul 5 din Capitală încă din primele zile de viață. La şapte ani a fost mutat la centrul de plasament numărul 6, iar la 13 ani a fost agresat sexual de doi indivizi mai mari, de care şi acum îi este teamă. Când credea că ar putea să depăşească trauma, Mihăiţă a fost mutat la un alt centru, unde a fost din nou supus relelor tratamente. Cu toate acestea a reușit să termine Şcoala de Arte şi Meserii cu profilul confecţii-îmbrăcăminte, cât şi Şcoala Populară de Artă.
  După 18 ani de când a fost părăsit de propria mamă, Mihai a fost reintegrat în familia sa. Cu toate acestea, a găsit o mamă bolnavă de hepatita C, iar condiţiile în care trăia sunt greu de explicat. Chiar şi aşa, Mihai nu s-a dat bătut. Deşi şi el suferă de epilepsie, şi-a propus să triumfe în viaţă prin propriile forţe nedându-se bătut de la nimic. Astfel, l-a auzit cântând compozitorul Adrian Ordean care l-a ajutat să-şi înregistreze câteva melodii, iar Star Print l-a ajutat să îşi înregistreze gratuit şase piese: ”Cea mai mare dorinţă a mea este să mă lansez, însă nu dispun de resursele financiare necesare pentru a iniţia astfel de demersuri. Am putut doar să înregistrez un număr de şase melodii, iar câteva piese sunt compuse de mine”, a declarat Mihai.
  La ora actuală, Mihai alături de cei cinci frați și mama lor trăiesc de pe azi pe mâine într-un demisol plin de igrasie din București. Singurul venit pe care îl are Mihai este pensia pe caz de boală în valoare de 200 lei. Ar vrea să muncească însă din cauza bolii niciun patron nu se încumetă să îl primească. Singura dorință a lui Mihai în prag de Paște este să aibă ce pune pe masă.
  ”Îmi doresc ceva de mâncare, un cozonac, câteva ouă roșii, pâine, ceva de spălat, asta îmi doresc de Paște și săntate de la Dumnezeu”, Căldăraru.
  Dacă vreți să îl ajutați să aibă parte de o masă tradițională de Sfintele Paști o puteți face trimițând o sumă de bani în contul personal deschis la BCR, sucursala Unirii,

  Căldăraru Mihai, Cont: RO28RNCB0672040604720001

  http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/801312/Mihai-Caldararu-alias-Mihaita-Talent-invitatul-Mihaelei-Tatu-la-Antena-2/

  http://observator.a1.ro/fiiobservator/material/Mihai-Caldararu_9890.html

  Apreciază

 3. „Daca nu am putut pastra intreaga mosia ramasa de la Parintii Nostri…Cel putin am pastrat si voim sa pastram Constiinta Nationala si Credinta Crestinta Ortodoxa intaritoare! Ca nu din vina noastra,nu cu invoirea noastra Basarabia,Bucovina si Tinutul Herta au fost Rapite de Rusia din Trupul Patriei Mama-Romania!!!”

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s