“IZVORUL TAMADUIRII” LA MANASTIREA GHIGHIU,UNDE SE ROAGA VIP-URILE


__

construimcatedrala.ro ***

(p)INVITATIE LA COVASNA !… Pentru tot timpul anului ofer “Cazare ” : pentru 1-4 turisti .Apartamentul este situat in Centrul satiunii Covasna si este compus din 2 camere, bucatarie si doua bai. Este modern utilat si echipat cu Tv in fiecare camera. Aveti posibilitati de tratrament mofetic si bai carbogazoase in bazele din apropiere, se ofera plimbari cu autoturism prin imprejurimi. inf 0722235066 -i.stelian

http://www.national-magazin.ro/images/articole/thumbs/13085734160_h.jpg

temp

FOTO: MANASTIREA GHIGHIU(http://www.manastireaghighiu.ro/)

La Manastirea Ghighiu se tin slujbe in fiecare zi. Rugaciunile diminetii incep la ora 6.30 si sunt urmate de Sfanta Liturghie, cand se citeste fiecare zi a saptamanii: Luni – Acatistul Sfintilor Arhangheli, Marti – Acatistul Sfantului Ioan Botezatorul, Miercuri – Acoperamantul Maicii Domnului, Joi – Acatistul Sfantului Niculaie, Vineri – Acatistul Sfintei Cruci si al Izvorului Tamaduirii. Sambata este ziua inchinata mortilor, iar duminica manastirea este loc de pelerinaj pentru credinciosi.

update 2013-

10 MAI 2013-IZVORUL TAMADUIRII

Biserica Ortodoxa Romana sarbatoreste “Izvorului Tamaduirii”, praznic inchinat Maicii Domnului, menit sa arate rolul Fecioarei Maria in  lucrarea mantuirii oamenilor.
Marea sarbatoare este organizata la toate bisericile din tara, dar, ca in fiecare an, credinciosii de pretutindeni, mai ales bucurestenii, se vor indrepta langa Ploiesti, unde se va oficia astazi Sfanta Liturghie si sfintirea apei la Manastirea “Izvorul Tamaduirii” Ghighiu, din judetul Prahova.
icoana-maicii-domnului-sirianca-facatoare-de-minuniPelerinii vin  la Ghighiu ca sa se roage la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Sirianca, dar si la izvorul tamaduitor din curtea bisericii pentru a lua apa sfintita(aghiazma mica) care  vindeca trupul si sufletul si aduce bunastare si pace.

Situată la mai putin de cinci kilometri de Ploiesti, Manastirea Ghighiu – cu hramul “Izvorul Tamaduirii”- este unul dintre cele mai cunoscute lacasuri de cult din Romania.


Ridicata acum mai bine de patru secole, in mijlocul unei paduri care facea parte din legendarii Codrii ai Vlasiei, manastirea atrage credinciosi din toată tara.
Actuala biserica a manastirii a fost zidita intre anii 1858-1866 prin stăruintele staretilor Eftimie si Antonie, sustinute prin purtarea de grija a mitropolitului Nifon, chiar pe temelia fostei bisericute de lemn.
Pictura, exceptand scenele din turla, este influientată de scoala italiana, iar autorul ei este pictorul Gheorghe Tatarescu.
Biserica manastirii Ghighiu a avut de suferit în timpul marelui cutremur din 1940, dar şi în timpul bombardamentelor aliate asupra campurilor petroliere din Prahova, din 1944. Din aceste considerente, asupra manastirii s-a răsfrant din belsug grija Patriarhului Justinian Marina care, dupa ce a transformat aşezamantul in manastire de calugarite, a trecut la restaurarea bisericii, între anii 1954-1958.

VIDEO.GHIGHIU MONASTERY

Ghighiu, manastirea la care se roaga VIP-urile

 Indiferent daca este sau nu zi de sarbatoare religioasa, parcarea manastirii din satul prahovean Ghighiu este plina de autoturisme de lux, multe dintre ele inmatriculate in Bucuresti. Oameni de afaceri, politicieni, dar si vedete TV ajung aici in cautarea linistii spirituale. “Multi credinciosi vin la noi pentru a se ruga icoanei facatoare de minuni Maica Domnului cu Pruncul.

In ultima vreme au fost mai mult cantareti, cum ar fi Pepe si Oana Zavoranu, Angela Similea, Mirabela Dauer, dar si creatori de moda ca Romanita Iovan sau Catalin Botezatu” povesteste maica Eupraxia, una dintre cele peste 50 de calugarite care-L slujesc pe Dumnezeu in locasul vechi de aproape patru secole.

Icoana care atrage VIP-urile a fost adusa din Siria in 1958, fiind pictata pe lemn de santal in secolul al XVI-lea. In semn de recunostinta pentru ajutorul oferit, credinciosii agata la icoana bijuterii, pe care maicile le doneaza in scopuri caritabile.

Pe lista enoriasilor celebri se mai regasesc fosti fotbalisti sau sefi de stat precum Gheorghe Hagi (In FOTO, cu sotia sa,Marilena Hagi ) sau Emil Constantinescu, dar si prezentatori TV, precum Iuliana Marciuc(in FOTO,cu Adrian Enache ). Manastirea a fost ridicata in anul 1817, pe locul in care a functionat o alta vatra monahala, zidita pe la sfarsitul veacului al XVI-lea de logofatul Coresi si sotia sa.

Fundatia actualei biserici a fost turnata pe blocuri masive de piatra, pe care s-au ridicat ziduri groase din caramida. Atat biserica, cat ai cimitirul Manastirii Ghighiu au avut de suferit in timpul marelui cutremur din 1940, dar mai ales in urma bombardamentelor americanilor asupra campurilor petroliere din Prahova, in 1944.

Patriarhul Justinian Marina a transformat insa ruinele in manastire de maici si a restaurat biserica in anii ’50.(www.hotnews.ro)

——-ACATISTE.Pentru Acatiste la M-rea Ghighiu .Pr. Pantelimon Muntean M-rea Ghighiu Com. Bãrcãnesti Jud. Prahova Sat Ghighiu Nr.1A cod.107056 pentru informatii :Telefon 0244 277198″
——–CUM SE AJUNGE la MANASTIREA GHIGHIU:

Manastirea Ghighiu se afla la 6 kilometri sud de Ploiesti,in comuna Barcanesti,sat Ghighiu 1A ,la 2km de bifurcatia cu Dn1 (la iesirea sudica din Ploiesti,spre Bucuresti,pe DN1)

Pentru cei care ajung in Ploiesti-in fata Garii de Sud,exista autobuze/microbuze (Rafov, Buda-Palanca) si, uneori ,microbuze cursa speciala pana la poarta MANASTIRII GHIGHIU ((http://www.manastireaghighiu.ro/)

-Pentru cei care vin din Bucuresti, exista microbuze Bucuresti -Ploiesti (de langa Gara de Nord).Se coboara  in Barcanesti- la Liceul Agricol (punct de reper pe DN1)

ori se merge pe jos sau cei care au masina personala ,direct la poarta  manastirii  ,circa 2 km ,spre satul Ghigiu ,NR.1A )

Harta rutiera Manastirea Ghighiu - Harta turistica Manastirea Ghighiu

update***********

Antrenorul Stelei se roagă la  icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Ghighiu.

De ani buni, Mihai Stoichiţă (55 de ani), pe hârtie noul antrenor al  Stelei, obişnuieşte să meargă periodic într-un loc foarte drag sufletului său:  Mănăstirea Ghighiu, aflată la doar câţiva kilometri distanţă de oraşul Ploieşti,  în drumul spre Buzău. Acolo, cel poreclit “Lippi” se roagă la icoana făcătoare  de minuni a Maicii Domnului.

Sute de mii de români merg în fiecare an să se roage la icoana făcătoare de  minuni a Maicii Domnului, aflată la Mănăstirea Ghighiu, din Prahova. Printre  credincioşii care trec frecvent pragul acestei mănăstiri se numără şi actualul  antrenor al Stelei, Mihai Stoichiţă. Ori de câte ori are timp, tehnicianul  principal al “roş-albaştrilor” îşi face drum spre Ghighiu. În anii ’90, când  Stoichiţă ducea Steaua în cupele europene, antrenorul obişnuia să poarte la  fiecare meci o iconiţă cu chipul Maicii Domnului.

Şi alte personalităţi se perindă pe  aici

Printre numele cunoscute care se roagă la icoana făcătoare de minuni a Maicii  Domnului de la Ghighiu se numără Romaniţa Iovan, Ion Iliescu, Petre Roman, Cătălin Botezatu, dar şi  foarte mulţi sportivi. Antrenorul Cosmin Olăroiu este şi el unul dintre cei care  se reculeg la Ghighiu, la fel o parte dintre fostele componente ale lotului  olimpic de gimnastică sau hocheiştii de la Steaua.

Istoria icoanei Maicii  Domnului

În 1958, icoana făcătoare de minuni a fost adusă din Siria de Episcopul  Vasilios Samaha şi a fost lăsată la Catedrala Patriarhală din Bucureşti. Se  spune că icoana i-a cerut Preafericitului Patriarh Teoctist, în vis, să o ducă la Ghighiu. E cunoscută sub numele de Sirianca. De ziua Izvorului Tămăduirii, la  Mănăstirea Ghighiu vin peste 200.000 de pelerini din întreaga ţară.

Mai mult: Stoichiţă are frică de Dumnezeu | Libertatea.ro

MARIN MIHAI-”HAI, ROMANIA! “.BLOG-REVISTA ROMANILOR DE PRETUTINDENI(https://mihaimarin.wordpress.com)

About these ads

2 thoughts on ““IZVORUL TAMADUIRII” LA MANASTIREA GHIGHIU,UNDE SE ROAGA VIP-URILE

 1. Va rugam sa ingenunchiati la Sf Fecioara Maria si sa va rugati pentru
  Gheorghe-grav bolnav
  Violeta-bolnava
  Sebastian-bolnav
  Roxana-bolnava
  si pentru toti bolnavii
  multumim si va rugam sa ne iertati

 2. Pingback: HRISTOS A INVIAT!/RUGACIUNE DE SFINTELE PASTI | "HAI, ROMANIA ! ". BLOG-REVISTA ROMANILOR DE PRETUTINDENI by MARIN MIHAI & The FRIENDS

Lasă un răspuns

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s