marin mihai -spania-aforismemarin mihai-spania-aforisme´´ Unde dragoste nu e,nimic nu e…Castiga doar avocatii !  :) ´´-by Marin MIHAI (Spania)


Editorial.CORINA DIAMANTA LUPU : …AȘA SUNT COPIII

A fost odată ca niciodată un basm despre copii silitori, care așteptau cu nerăbdare să înceapă școala. Copii care aveau temele de vacanță făcute așa cum scrie la carte și lecturile suplimentare la zi. Copii pentru care școala era mai de dorit decât vacanța, copii care în timpul orelor stăteau tot timpul cu mâna sus, spunând: “Eu, răspund eu, eu!” Copii care imediat ce veneau de la școală se puneau pe învățat, lăsând la o parte orice distracție. Copii care își doreau să fie întotdeauna primii la învățătură, să știe cât mai mult, să fie de neîntrecut.

https://i2.wp.com/storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/10008449/1/anscolar5048189-mediafax-foto-catalin-abagiu.jpg

Dar, așa cum am spus, acesta este un basm. În realitate, copiii sunt mai fericiți să se joace și să își petreacă timpul alături de prieteni, povestind lucruri de-ale lor, decât să învețe. Le este peste mână să se apuce de teme, când știu că toată săptămâna, până în weekend, dar chiar și atunci, cu măsură, trebuie să își vadă de carte și nu de ceea ce li se pare lor a fi cu adevărat, atractiv.

Copiii sunt bucuroși când vine vacanța și dezamagiți când începe școala. Le place în vacanță, oriunde s-ar afla: acasă, la mare, la munte, la țară la bunici, pentru că se simt liberi. Nu îi încântă idea de a rămâne în bancă o oră întreagă, pentru a avea apoi, o recreație de zece minute. Câteodată, copiii sunt aproape dependenți de tabletă, computer si telefonul mobil și nici nu îi deranjează să privească o zi întreagă, fără pauză, la televizor.

Așa sunt copiii, cu mici excepții. Așa au fost dintotdeauna. Copiii se gândesc că adulții nu îi înțeleg. Adulții, la rândul lor, nu știu, poate, să se facă înțeleși. Oricum, nici un școlar, nici unul măcar, nu a gândit și nu a rostit aceste cuvinte: “De ar trece mai repede vacanța, să mă văd o dată la școală, să am teme, să intru în program, să lucrez suplimentar la mate și să fiu primul din clasă.” Nu-i ușor să fii părinte de elev, nu-i așa?

Experiența de a fi părinte cu copil la școală este grea, dar unică și frumoasă. Pentru părinți, ea începe odată cu prima zi de școala și se încheie în ultima zi din vacanța mare. De ce tocmai atunci? Pentru că există teme de vacanță, iar grija pentru rezolvarea lor cade tot în seama părinților. Din fericire, părinții fac față cu success la toate solicitările rutinei de mamă și tată cu odrasle elevi. Iar la sfârșit, împart cu copilul lor această reușită.

Baftă, prin urmare, atât părinților cât și copiilor, în noul an școlar care va începe!

Corina Diamanta Lupuby Corina Diamanta Lupu

n.7 aprilie 1967

A studiat la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine

-Lupu Corina Diamanta- prozatoare,poeta,

traducator autorizat Engleza, Rusa

Adresă:
Calea Grivitei 188, Bloc M, Etaj 9, Apartament 40
Localitate:
010709 Bucureşti – Sector 1


revista-hai-romania-marinmihai-spania-mihaimarin-wordpress-c

HAI,ROMANIA !……MUZICA

 

 

 

Enrique Iglesias , Juan Luis Guerra(R.Dominicana) – Cuando Me Enamoro/Cand m-am indragostit 🙂

marin mihai-spania-aforisme

´´ Unde dragoste nu e,nimic nu e…Castiga doar avocatii !  🙂 ´´-by Marin MIHAI (Spania)

–––––

Luni, elevii se întorc la şcoală. Care este structura anului şcolar 2015-2016

Elevii, cobaiul sistemului de educaţie: noul an şcolar începe fără Abecedar

Aproximativ 3.100.000 de elevi şi preşcolari vor începe luni cursurile noului an şcolar.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, anul şcolar 2015 – 2016 are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 175 de zile lucrătoare.

Excepţie vor face clasele terminale de liceu pentru care anul şcolar este de 37 de săptămâni, din care durata cursurilor 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfăşurării examenului naţional de Bacalaureat. Cursurile claselor terminale din învăţământul liceal se vor încheia pe 3 iunie 2016.

Pentru clasa a VIII-a anul şcolar va avea 36 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată Evaluării Naţionale. Cursurile ultimei clase de gimnaziu se vor încheia pe 17 iunie 2016.

Anul şcolar se structurează pe două semestre. Astfel, cursuri se vor desfăşura de luni, 14 septembrie, până vineri, 18 decembrie 2015. În perioada 31 octombrie – 8 noiembrie clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar vor avea vacanţă.

Vacanţa de iarnă este prevăzută de sâmbătă, 19 decembrie 2015, până duminică, 10 ianuarie 2016, iar cursurile se vor desfăşura din 11 ianuarie 2016 până pe 5 februarie 2016.

Copiii vor fi în vacanţa intersemestrială de sâmbătă, 6 februarie 2016, până duminică, 14 februarie 2016.

Semestrul al doilea este structurat astfel: cursuri de luni, 15 februarie 2016, până vineri, 22 aprilie 2016, vacanţa de primăvară de sâmbătă, 23 aprilie 2016, până marţi, 3 mai 2016. Cursurile se vor desfăşura de miercuri, 4 mai 2016, până vineri, 24 iunie 2016.

Vacanţa de vară va începe sâmbătă, 25 iunie 2016, şi se va încheia duminică, 11 septembrie 2016.

Săptămâna „Şcoala Altfel” va rămâne în aceeaşi perioadă – 18 – 22 aprilie 2016. (JURNALUL.RO)

 

Anunțuri