marin mihai -spania-aforisme


Maica Tereza, născută Agnesë Gonxhe Bojaxhiu (se citește Agneza Gongea Boiagiu), (n. 27 august 1910, Skopje, Macedonia – d. 5 septembrie 1997, Calcutta, India), călugăriță catolică de origine albaneză (mama sa) care a fondat ordinul Misionarii Carității în Kolkata (Calcutta), India în 1950. Timp de peste 45 de ani, ea a îngrijit săracii, bolnavii, orfanii și muribunzii, conducând și extinderea Misionarilor carității, mai întâi în toată India, apoi și în alte țări. Tatăl său, de origine aromână, a murit când fiica avea zece ani. Din acel moment, Agneza Gongea Boiagiu nu a mai avut contact cu ramura aromână a familiei sale.


Despre Maica Tereza nu sunt prea multe lucruri de spus. Înțelepciunea din vorbele sale a atins până și cele mai insensibile suflete, făcându-i pe mulți să cadă pe gânduri și chiar să-și schimbe comportamentele negative.

invataturile maicii tereza

Maica Tereza și-a închinat viața lui Dumnezeu și, în numele Lui, s-a dedicat îngrijirii săracilor, bolnavilor, orfanilor sau muribunzilor. Și pe lângă asta, a lăsat urmașilor o moștenire neprețuită: învățătura sa. Iată 20 dintre celebrele învățături ale Maicii Tereza:

„Fii bun și milostiv. Nimeni să nu plece de la tine altfel decât mai liniștit și mai fericit decât a venit. Fii expresia vie a bunătății lui Dumnezeu, bunătate care să se citească pe fața ta, în ochii tăi, în zâmbetul tău.”

„Săracii au nevoie de noi, dar nici nevoia pe care o avem noi de săraci nu este mai mică. Cea mai mare sărăcie este aceea de a nu fi iubit.”

„Revoluția dragostei începe cu un zâmbet. Zâmbește de cinci ori pe zi unei persoane căreia, în mod normal, n-ai niciun chef să-i zâmbești. O vei face în numele vieții.”

„Orice faci, fă în numele lui Iisus, pentru ca El să poată spune: «Mi-a fost foame iar tu mi-ai dat să mănânc. Eram dezbrăcat iar tu mi-ai dat haine să mă îmbrac. Nu aveam acoperiș deasupra capului iar tu mi-ai oferit adăpost. Ceea ce faci pentru frații mei, faci, de fapt, pentru mine!».”

„Oamenii care își oferă iubire reciprocă, adevărată și deplină sunt cei mai fericiți din lume. Ei își iubesc căminul și copiii, deși poate au atât de puține lucruri sau poate chiar nu au nimic.”

„Ne putem ruga chiar și atunci când muncim. Munca nu împiedică rugăciunea, iar rugăciunea nu întrerupe munca. Este de ajuns să ne îndreptăm doar puțin gândul către Dumnezeu: «Doamne, Te iubesc, am încredere în Tine, am nevoie de Tine acum». Propozițiile scurte de genul acesta sunt, în realitate, cele mai minunate rugăciuni.”

„Pentru a răspândi fericire în jur, e nevoie să fii fericit în propria familie. Pacea și războiul încep chiar din mijlocul familiilor noastre. Dacă vrem să avem pace în lume trebuie mai întâi să ne iubim familiile.”

„Cei care au darul de a aduce bucurie în sufletele altora se apropie de perfecțiune. Fă în așa fel încât oamenii care se află în suferință să vadă în tine un înger al consolării și confortului.”

„Fă-i cunoscută rugăciunea familiei tale, fă-le-o cunoscută copiilor tăi. Învață-i să se roage, căci un copil care se roagă este un copil fericit, o familie care se roagă este o familie unită.”

„Nu te gândi niciodată că un gest mic făcut pentru un apropiat nu valorează mare lucru. În ochii lui Dumnezeu contează dragostea pe care am pus-o în acel lucru. Asta caută Dumnezeu, pentru că El Însuși este iubire iar pe noi ne-a creat după chipul și asemănarea lui pentru a dărui iubire și a fi iubiți.”

„Sfințenia nu presupune să faci lucruri excepționale. Ea înseamnă acceptarea cu seninătate a ceea ce Iisus ne trimite. Ea înseamnă să accepți și să faci voia lui Dumnezeu.”

„Eu le spun întotdeauna celor aflați în suferință că suferința este sărutul lui Iisus, un semn că ei sunt aproape de El pe cruce, atât de aproape încât Iisus îi poate săruta.”

„A te ruga nu înseamnă a cere. A te ruga înseamnă a te abandona în mâinile lui Dumnezeu și a auzi glasul Lui în adâncul inimii tale.”

„Tăcerea ne învață să comunicăm cu Hristos, apoi să le vorbim cu bucurie oamenilor.”

„Lumea nu se cucerește cu bombe și arme, ci cu dragoste și înțelegere.”

„Dumnezeu le-a dat oamenilor mâini pentru a servi și inimă pentru a iubi.”

„Nu te lăsa descurajat de eșec dacă știi că ai făcut tot ce ți-a stat în putință.”

„Nu vom ști niciodată cât de mult bine poate face un simplu zâmbet.”

„Viața este o provocare căreia trebuie să-i răspunzi, o fericire pe care trebuie s-o meriți, o aventură pe care trebuie s-o încerci.”

„Oamenii apar în viața ta fie ca o binecuvântare, fie ca o lecție.”

Ce alte învățături ale Maicii Tereza ți-au ajuns la suflet și ți-au rămas în minte?

http://www.avantaje.ro/

–-EVENIMENTE CULTURALE–––festivaluri de muzica folk

festivalul de muzica folk TATIANA STEPA-MIZIL-PRAHOVA-2015

 


4 octombrie-Ziua  Mondiala a Animalelor

revista-hai-romania-marinmihai-spania-mihaimarin-wordpress-c****HAI,ROMANIA !…..MUZICA POPULARA :


Steliana Sima-Am crescut pe langa mine

rescued-dog-sleeping-baby-girl-crib-15

Camelia Balmau – Sta murgul legat la gard

HAI,ROMANIA!…………news :

Ziua Mondială a Animalelor la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

 

Cu ocazia Zilei Mondiale a Animalelor, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” oferă duminică, 4 octombrie 2015, acces gratuit în expoziția permanentă, tuturor vizitatorilor al căror nume amintește de prietenii noștri necuvântători.

Ziua Mondială a Animalelor la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Ziua Mondială a Animalelor a luat naștere în urma convenției ecologiștilor din Florența, în anul 1931, și a avut ca scop atragerea atenției asupra creșterii alarmante a numărului speciilor de animale pe cale de dispariție.

De asemenea, în Declarația Universală a Drepturilor Animalelor, proclamată la sediul UNESCO din Paris, în 1978, se afirmă: „…necunoașterea şi desconsiderarea acestor drepturi l-au condus şi continuă să-l conducă pe om să comită crime contra naturii şi a animalelor”, și că „…educaţia trebuie să cultive încă din copilărie observarea, înţelegerea, respectarea şi dragostea faţă de animale”.

daniela-manuta

La rândul său, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” recunoaște rolul important ocupat de animale atât în natură, cât și în viața noastră, și vă invită să vă petreceți această zi învățând lucruri noi despre viețuitoarele de pe Pământ, pentru a le putea privi cu respect și admirație!

Detalii: http://www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: http://www.facebook.com/muzeulantipa.

Parteneri media: EmailWing, MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, inParc, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Touch screen la Antipa

 

 

Informaţii suplimentare despre programe: Florentina Purdescu, șef birou Relații Publice, Marketing Cultural și Programe Educaționale, e-mail: florentinap@antipa.ro , tel: 0729.074.127.

Despre MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE NATURALA

Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” este o veche instituţie culturala, de educaţie şi cercetare ştiinţifică. In ultima vreme muzeul se remarcă prin dinamism, organizând manifestări inedite, interactive, pentru vizitatori de toate vârstele.

  • Florentina Purdescu – Sef Sectie Marketing

 

Anunțuri