Casa de Cultură „I. L. Caragiale” a Municipiului Ploiești organizează cea XIII-a ediție a Concursului Național de Poezie „Iulia Hasdeu”, proiect cultural dedicat liceenilor (cursuri de zi) din România.
Concursul a fost inițiat pentru a descoperi și a promova tinerii talentați, pentru a le oferi șansa cunoașterii operei și personalității Iuliei Hasdeu (1869-1888) , geniul precoce al culturii române, fiica marelui erudit Bogdan Petriceicu Hasdeu, decedată din cauza tuberculozei la numai 19 ani.
Pe data de 14 noiembrie ( ziua nașterii Iuliei), Casa de Cultură „I. L. Caragiale” a Municipiului Ploiești le oferă tinerilor ocazia de a afla mai multe informații despre istoria familiei Hasdeu, în cadrul unei excursii culturale la Muzeul Memorial „B. P. Hasdeu” din Câmpina, unde vor fi decernate premiile acestei ediții a concursului.
ÎNSCRIEREA
Pentru înscriere, tinerii interesați trebuie să trimită cinci poezii și un C.V. (times new roman 12, cu diacritice!) la adresa de e-mail: gelunioneseu.yahoo.com. Data până la care se vor primi înscrieri în concurs este 1 noiembrie 2015. Reprezentanții Casei de Cultură „I. L. Caragiale” Ploiesti îi sfătuiesc pe participanți să solicite confirmarea primirii grupajului și a înscrierii în concurs.
PREMIILE
Ca și la ediția 2014, Casa de Cultură „I. L. Caragiale” a Municipiului Ploiești oferă următoarele premii:
-Marele Premiu: 1.000 de lei
-Premiul I: 700 de lei
-Premiul II: 500 de lei
-Premiul III: 300 de lei
-Trei mențiuni, fiecare la valoarea de 100 de lei.
-De asemenea, premianții vor primi cărți și reviste editate de Casa de Cultura „I. L. Caragiale” a Municipiului Ploiești.
Institutia organizatoare își rezervă dreptul de a publica creațiile premiate si nu își asumă responsabilitatea returnării lucrărilor trimise în concurs, precizează directoarea Luminița Avram.( MARIN MIHAI )

update 12 noiembrie 2015.

COMUNICAT DE PRESA-

LISTA LAUREATILOR

CONCURSULUI NAŢIONAL DE POEZIE „IULIA HASDEU” -EDIŢIA A XIII-A -PLOIEŞTI 2015   :

https://i0.wp.com/www.casadecultura.ro/images/stories/evenimente/01septembrie2015/comunicat-castigatori-concursul-Iulia-Hasdeu.jpg
********************************
POEZIE.Iulia Hasdeu – Singuratate
-Această poezie, scrisă cu cinci luni înaintea morții autoarei la Paris, a rămas în ciornă, fără a fi fost revăzută o singură dată (B.P.H.).
-muzica:Vivaldi concert pentru chitara si 2 viori in Do major RV93 largo
Iulia Hasdeu-Cugetari :
Castelul „Iulia Hasdeu”, din Campina, reprezinta un simbol al iubirii lui B.P.Hasdeu pentru cele doua suflete care i-au luminat si imbogatit viata. Este vorba de Iuliile sale, sotia si fiica, amandoua purtand numele de Iulia Hasdeu.De aici si numele castelului.

 

Anunțuri