BREAKING NEWS-DOLIU NATIONAL. INFERN in Clubul COLECTIV Bucuresti ,la lansarea albumului MANTRAS OF WAR al formatiei rock GOODBYE TO GRAVITY.27 de morti si 146 de raniti

.

Goodbye to Gravity este o trupă metal, înfiinţată în 2011, compusă din cinci băieţi: Andrei Galut (solist vocal), Alex Pascu (bass), Vlad Telea (chitara), Bodgan Enache (tobe) și Mihai Alexandru (chitara).

Potrivit gsp.ro,solistul trupei Goodbye to Gravity, Alex Pascu, fiul Anei Pascu, președinta de onoare a Federației Române de Scrimă, se află internat la Spitalul Floreasca şi a fost operat. Alți doi membri ai trupei și-au pierdut viața

O coincidenţă sinistră face ca pe albumul care s-a lansat ieri să fie două piese cu titluri cutremurătoare: „The day we die (Ziua în care vom muri)” şi „This life is running out (Viaţa se scurge)”.

ALERTA – EXPLOZIE ÎN CLUBUL COLECTIV DIN BUCUREŞTI, 146 DE PERSOANE RĂNITE INTERNATE – 27 de MORŢI

ALERTA - EXPLOZIE ÎN CLUBUL COLECTIV DIN BUCUREŞTI, 146 DE PERSOANE RĂNITE INTERNATE - 27 de MORŢI


Svetlana Alexievici , scriitoarea și jurnalista din Belarus, care, la 67 de ani, a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură în 2015 pentru „scrierile sale polifonice, un monument dedicat suferinţei şi curajului în zilele noastre”, va fi tradusă și publicată de Editura Litera , se precizeaza intr-un  comunicat de presa.
Cele trei cărți de proză care vor apărea în anul 2016 sunt Zinky Boys: Soviet Voices from the Afghanistan War, War’s Unwomanly Face și Last Witnesses: the Book of Unchildlike Stories.

Între 1979 și 1989, trupele sovietice au demarat un război devastator în Afganistan, soldat cu 50.000 de victime și cu distrugerea tinereții și umanității a altor câtorva mii. Zinky Boys (1989) prezintă mărturiile emoționante ale soldaților, mamelor, soțiilor și prietenelor implicate în acest război crud, ale cărui efecte se simt încă și azi.

 

War’s Unwomanly Face (1985) cuprinde confesiunile a 200 de tinere care visau să ajungă mirese, dar care în schimb au devenit soldați în Al Doilea Război Mondial, în anul 1941. Svetlana Alexievici a lucrat patru ani la această carte, timp în care a vizitat peste 100 de localități pentru a înregistra poveștile veteranelor de război. Presa sovietică a descris volumul ca pe „un reportaj viu al unor evenimente demult trecute, care au influențat destinul națiunii în întregul ei”.

The Last Witnesses: the Book of Unchildlike Stories (1985) pune laolaltă amintirile unor oameni care erau copii în timpul celei de-a doua conflagrații mondiale. Văzut prin ochii copiilor și mamelor, războiul dezvăluie o nouă lume a emoțiilor. Din pricina acestei cărți, Alexievici a fost acuzată de oficiali de „pacifism și portretizare lipsită de eroism a femeii sovietice”.

Svetlana Alexievici a fost implicată în realizarea mai multor filme documentare, a participat la mai multe expoziții și a scris trei piese de teatru. Cărțile scrise de ea au fost publicate în 19 țări, iar unele au fost, de asemenea, ecranizate, puse în scenă sau pe muzică.

Textele ei, recunoscute pentru stilul literar polifonic, care propune un colaj atent de voci umane, au primit diverse premii internaționale, printre care Premiul Kurt Tuch din partea PEN Clubului suedez (1996), Premiul Triumph pentru Artă și Literatură Rusă (1997), Premiul pentru Carte de la Leipzig pentru armonie europeană (1998), Premiul Témoin du Monde (Martor al lumii) din partea Radio France Internationale (1999), Premiul special al Fundației Friederich Ebert pentru cea mai bună carte politică și Premiul pentru pace Erich Maria Remarque (2001).

Svetlana Alexievici este a doua scriitoare distinsă cu Premiul Nobel pentru Literatură publicată la Editura Litera, după Alice Munro , câștigătoarea din 2013. Titlurile scriitoarei Alice Munro sunt: Prea multă fericire, Fugara, Ură, prietenie, dragoste, căsătorie, Dragă viață.

 

 

In 1989 lua ființă, la Chișinău și București, Editura Litera. S-au împlinit, așadar, 25 de ani de existență. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, Litera a editat 4 300 de titluri, într-un tiraj total de 48 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea produselor sale, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte.(by Marin MIHAI)

********HAI,ROMANIA !…..MUZICA…..VIOLONISTA VANESSA MAE (n. 27  octombrie  1978 ,Singapore )

Vanessa Mae- Storm (Vivaldi Techno)

Anunțuri