Mircea Badea a explicat, în pasa cu Sinteza Zilei, de joi seară, că la o lună după tragedia de la Colectiv, anumite concluzii pot fi trase, fără elementul emoţional.

„Acum, la o lună de la tragedia din Colectiv, cred că putem să fim suficient de obiectivi în legătură cu ce s-a întâmplat. Nu în club, că acolo e clar. Ci după. Pentru mine şi pentru mulţi ca mine, e clar că s-a îndeplint un plan de măsuri. Să se dea jos Guvernul şi să se ardă holdele, să se otrăvească fântânile. A mai rămas Arafat.

 
Acum trebuie rezolvat şi Arafat. Din punctul meu de vedere, toate aceste lucruri au legătură cu Arafat. Nu cred că există vreun motiv corect, inteligent, rezonabil, raţional pentru ceea ce se întâmplă azi.

Orice fel de gâgă care are minime cunoştinţe despre orice ştie că un om cu arsuri pe o mare parte din corp este predispus la infecţii. Sunt cunoştinţe elementare. Nu trebuie să faci medicina pentru asta. Sunt convins că şi ăştia, Tolontanii, şi ei ştiu asta. Dar nu aici este miza. Miza este planul de măsuri care este, după părerea mea, orchestrat şi trebuie dus la îndeplinire.

O întrebare logică, umană, este: Ceilalţi cu arsuri, care au supravieţuit, nu au fost expuşi aceloraşi „bombe biologice”? Numai cei care au decedat? Cum se face că unii au supravieţuit şi alţii nu? Dacă acel spital este o bombă biologică?

Apoi vorbim despre încă un discurs nesimţit. Tu, rănit, vine ambulanţa şi trebuie să te transporte direct la Londra. Nu pot să am empatie pentru nesimţire. Cu toată dragostea, sunt mulţi copii bolnavi cu cancer în România care nu sunt trimişi uite aşa, la Londra, cu avionul. Deci în cazul lor statul nu s-a executat. În cazul tinerilor, uite nu s-a executat „pe loc”. Şi e inept să ai senzaţia că iei un ars din Colectiv şi îl trimiţi direct în străinătate. De altfel, medicii străini au explicat că nu se putea face nimic în plus.

Resultado de imagen de IN GURA PRESEI

Mi se pare o nesimţire cutremurătoare. În clubul Colectiv erau adulţi. Cu toată dragostea, unii dintre ei nu erau asiguraţi medical. Cu toate astea, statul român, aşa cum este el, a decis că plăteşte integral tratamentele de sute de mii de euro per om.

Mi se pare indecent ca într-o ţară în care există copii bolnavi de cancer să existe un astfel de discurs. Tinerii adulţi din clubul Colectiv au fost trimişi în străinătate când s-a putut. Şi se decontează integral. O măsură decentă ar fi, acum, un cioc mai mic. Cu toată dragostea.” (JURNALUL.RO)

**************************REMEMEBER 2012

 Raed Arafat – cine este omul pentru care Romania a iesit in strada

Raed Arafat

Nascut in 24 mai 1964, in Damasc, Siria, Raed Arafat este un un medic roman de origine palestiniana, specializat in anestezie-terapie intensiva.

Pasiunea pentru medicina de urgenta a demonstrat-o inca de mic, atunci cand, alaturi de mai multi colegi de clasa, infiinteaza in orasul copilariei, Nablus, Cisiordania, o echipa de prim ajutor.

In 1981, pe atunci abia un adolescent in varsta de 17 ani, Raed Arafat hotaraste sa emigreze in Romania pentru a se dedica pasiunii sale – medicina.

 Limba romana a invatat-o la Pitesti, ulterior urmand cursurile Universitatii de Medicina „Iuliu Hategan” din Cluj. Specializarea – anestezie terapie intensiva – a urmat-o la Targu Mures si Cluj.

SMURD – Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare

La aproape un an de la Revolutia din ’89, in 1990, si la o varsta – 26 de ani – la care cei mai multi dintre tineri nici macar nu si-au facut ordine in prioritati, Raed Arafat ia o decizie care va schimba definitiv fata medicinei de urgenta romanesti si infiinteaza Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare.

Serviciul de prim ajutor, infiintat cu ajutorul Clinicii de Anestezie Terapie Intensiva, a functionat initial sub numele de SMUR (Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare). Si asta pentru ca, la aceea vreme, nu se puteau face descarcerari.

De atunci SMURD a continuat sa se dezvolte, sub atenta supraveghere a creatorului sau, ajungand sa opereze astazi in 36 de judete din tara si municipiul Bucuresti.

SMURD a reusit sa stabileasca de-a lungul timpului si legaturi cu mai multe state europene, printre care Marea Britanie si Norvegia.

Incercarea de reformare a sistemul sanitar a scos Romania in strada

In 23 august 2007, Raed Arafat a fost numit subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, de catre Calin Popescu Tariceanu, pe atunci prim-ministrul Romaniei. Este postul pe care l-a pasasit, saptamana aceasta, in 10 ianuarie 2012, dupa un conflict deschis cu presedintele Traian Basescu.

In 11 ianuarie, in functia pe care o ocupase Arafat timp de cinci ani este numit seful Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, Andrei Georgescu.

Dupa lungi dezbateri televizate si inceperea protestelor in tara, seful statului retrage, vineri, legea sanatatii. Efectul este opus celui scontat, iar bucurestenii au iesit instant in strada. Protestul spontan din Piata Universitatii s-a mutat aseara in fata Palatului Parlamentului.

Sambata protestele au continuat in toata tara, dar si in Capitala, unde protestatarii s-au batut cu jandarmii, care au folosit gaze lacrimogene. In conflictul dintre cele doua parti au picat victime si mai multi jurnalisti.

Pornite initial ca mitinguri de sustinere a lui Raed Arafat, manifestatiile s-au transformat rapid in proteste la adresa Guvernului si a presedintelui Traian Basescu.

Premii si distinctii

– 2003 –  Ordinul National „Pentru Merit” in gradul de Cavaler acordat de presedintele Romaniei in functie in acea perioada, Ion Iliescu, pentru intreaga activitate stiintifica si de cercetare, pentru contributia deosebita la dezvoltarea si promovarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor in Romania;

– 31 decembrie 2005 – Raed Arafat a fost decorat de catre Traian Basescu, presedintele Romaniei, cu Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Ofiter, pentru eforturile depuse in salvarea oamenilor la inundatii si pentru eforturile depuse zi de zi pentru salvarea vietilor a numerosi romani;

– 2010 – Raed Arafat a fost numit profesor invitat la Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara.(PRO TV.RO)

**********

revista-hai-romania-marinmihai-spania-mihaimarin-wordpress-c

Smiley-Fii TU România!

Fii TU Romania!

Versuri Fii TU Romania

“Fii tu cel care zambeste
Cand privesti in viitor,
Tu esti cel care cladeste soarta tuturor
Fii TU Romania!

Arata-ne TU ca se poate,
Esti liber sa fii cat poti de bun!
Schimbarea incepe cu tine,
Momentul e acum.
Fii TU Romania!

R: Fii tu cel ce da speranta
Unde nu mai e deloc,
Fii eroul fara fata
Da o mana de-ajutor!
Daca vrei sa traiesti in tara ta,
Fii TU Romania!

Fii tu primul care striga
Adevarul gol-golut
Si cand te uiti in oglinda,
Deja suntem mai multi!
Fii TU Romania!

Fii tu primul care-asculta
Care iarta in tacere
Fii tu primul care-ajuta din placere
Fii TU Romania!

 

Anunțuri