Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Petre Guran, a prezidat ieri, 12 mai 2016, cea de-a XIII-a reuniune a Consiliului Consultativ Interinstituțional pentru românii din străinătate, organizată la sediul Ministerului Afacerilor Externe,se precizează in comunicatul de presă.

https://i0.wp.com/www.mae.ro/sites/default/files/_mae3019.jpg

Agenda reuniunii a cuprins prezentarea programului Diaspora – Partener pentru dezvoltarea României, precum și completarea Planului integrat de acțiuni pe componenta comunităților românești din străinătate pentru anul 2016 cu măsuri și inițiative concrete, în baza răspunsurilor oficiale la adresa înaintată de ministrul delegat.

Reuniunea Consiliului Consultativ Interinstituțional pentru românii din străinătate, ediția a XIII-a

Secretarul de stat a subliniat importanța contribuției pe care românii din diaspora o pot aduce la dezvoltarea generală a țării și necesitatea cointeresării lor pentru un parteneriat cu statul român care să le ofere argumentele

unei implicări și apropieri cât mai accentuate față de țară.

„Diaspora face parte din corpul națiunii, indiferent unde se află. Nouă ne revine datoria să îi propunem un pact pentru dezvoltarea României”, a spus Petre Guran.

Participanții la discuții au atras atenția asupra existenței a numeroase programe care se pot adresa și românilor de pretutindeni, care trebuie aduse la cunoștința acestora printr-o strategie de comunicare eficientă, precum și a numeroase oportunități oferite de programele europene și naționale existente.

https://i1.wp.com/www.mae.ro/sites/default/files/_mae3063.jpg

La eveniment au participat reprezentanți ai Administrației prezidențiale, Guvernului, Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, Ministerului Culturii, Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Tineretului și Sportului, Ministerului Economiei, Secretariatului de stat pentru culte, Patriarhiei Române, Societății Române de Televiziune, Institutului Eudoxiu Hurmuzachi, Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni și ai Oficiului Românilor din Străinătate, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit mae.ro,Consiliul Consultativ Interinstituțional pentru românii din străinătate reprezintă un format de dialog și cooperare interinstituțională, la nivel informal, care reunește periodic reprezentanți ai instituțiilor românești cu atribuții în domeniul românilor de pretutindeni. (M.M.)

revista-hai-romania-marinmihai-spania-mihaimarin-wordpress-cSmiley – Acasa:

*****
Daca esti pasionat de fotbal,inainte de a pleca la Campionatul European de Fotbal din Franta,
Ministerul Afacerilr Externe,Federatia Romana de Fotbal si Ministerul de Interne iti recomanda sa consulti GHIDUL DE CALATORIE PENTRU CAMIONATUL EUROPEAN DE FOTBAL 2016 :
***
VEZI AICI, DIN CE GRUPA FACE PARTE ROMANIA
LA CAMIONATUL EUROPEAN DE FOTBAL DIN FRANTA:
 
Anunțuri