::::::::::

În perioada 14-15 iulie 2016, Maria Ligor, fost ambasador in Spania si Canada, desemnată recent ca ministru delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, va efectua o vizită în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Cu ocazia primei vizite în noua calitate, ministrul delegat va avea întrevederi cu oficiali britanici, precum și cu exponenți ai comunității românești, reprezentanți ai mediului asociativ și mass media de limba română,se precizează in comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

Vizita ministrului delegat Maria Ligor în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord

Demnitarul român va aborda preocupările românilor stabiliți în Marea Britanie în legătură cu impactul rezultatului referendum-ului din 23 iunie. Mesajul pe care îl va transmite va confirma implicarea autorităților de la București în vederea protejării intereselor cetățenilor români. Evoluțiile în această privință sunt atent monitorizate de către Ministerul Afacerilor Externe.

Maria Ligor va sublinia faptul că dorește instituirea unui dialog fluid între autoritățile române și cetățenii români din Regatul Unit și că opiniile și sugestiile acestora vor fi avute în vedere de către Guvern.

Totodată, ministrul delegat va da asigurări că activitatea de protecție și asistență consulară va continua, prin intermediul misiunilor diplomatice ale României,se mai precizează în comunicatul de presă al MAE.

https://i0.wp.com/www.rgnpress.ro/rgn_14/images/stories/2016/06/02_afis_intalnire_ligor.jpg

Ambasada României la Londra ,printr-un anunţ facut pe site-ul http://londra.mae.ro,invită membrii comunităţii româneşti din Marea Britanie la o întâlnire cu dna Maria Ligor, ministru delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, la sediul ICR Londra din 1 Belgrave Square, în data de 14 iulie a.c., între orele 6.30 pm – 8.30 pm. Discuţiile vor viza teme de interes pentru comunitatea românească.Ambasada mai face urmatoarele precizări :

În vederea participării, vă rugăm să vă înscrieţi la acest link

Accesul în sală va fi permis doar celor care şi-au confirmat prezenţa.

Data: joi, 14 iulie 2016, între orele 6.30 pm şi 8.30 pm

Loc: 1 Belgrave Square, Londra, SW1X 8PH. (Marin MIHAI,https://mihaimarin.wordpress.com)

revista-hai-romania-marinmihai-spania-mihaimarin-wordpress-c

********

The world without Romania/ Cum ar fi lumea fara Romania?

IN MEMORIAM-MADALINA MANOLE (MAGDUTA)

…se implinesc 6 ani  de la disparitia tragica  a colegei mele de cenaclu Madalina Manole…

..adevarul e altul si  se va afla intr-o zi, Magduta nu renunta la viata,cand tocmai  devenise mama  si se bucura de minunatia sa de copilas !…

Anunțuri