Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, Primăria Municipiului Târgoviște și Fundația Culturală Ion Dolănescu organizează, în perioada 8-9 octombrie 2016, cea de-a III-a ediție a Festivalului Național Ion Dolănescu. Ediția din acest an nu va avea concurs, ci va cuprinde o serie de evenimente culturale menite să pună în valoare personalitatea marelui artist dâmbovițean Ion Dolănescu.

Festivalul Național Ion Dolănescu debutează sâmbătă, 8 octombrie 2016, orele 17:30, la Perșinari, cu un concert susţinut de Maria Ciobanu, Nicolae și Constantin Dolănescu, Doinița și Ionuț Dolănescu precum și soliști ai Ansamblului Chindia. Acompaniază Orchestra Populară Chindia a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa. Concertul se va desfăşura în fața primăriei Perșinari.

Duminică, 9 octombrie, de la orele 18:00, în Piața Tricolorului din Târgovişte, va avea loc un regal muzical, pus în scenă de Irina Loghin, Maria Ciobanu, Doinița și Ionuț Dolănescu, Nicolae și Constantin Dolănescu, Ionuț Sidău, Nicușor Iordan, alături de invitații din Republica Moldova – Lidia Bejenaru, Ana Dabija și Nicolae Ciubotaru. Vor susține, de asemenea, recitaluri și trei dintre laureații Festivalului Ion Dolănescu: Iuliana Andrada Iordache, Iulia Andreea Mihai și Liviu Olteanu. Și ediția din acest an se va bucura de prezența tenorului Florin Georgescu. Acompaniază Orchestra Lăutarii din Chișinău, dirijor maestrul Nicolae Botgros. Spectacolul va fi prezentat de Victor Mihalache.

În cadrul Festivalului Național Ion Dolănescu, Ionuţ Dolănescu va lansa un nou album, prilejuit de aniversarea a 35 de ani de la debutul artistic.


Program

Imagini pentru ion dolanescu marin mihai

Sâmbătă, 8 octombrie, 2016

 • 17:00 Lansare Album Aniversar „35 de ani”

  Cu ocazia Festivalului Ion Dolănescu, Ionuț Dolănescu va lansa Albumul Aniversar „35 de ani”, scos de Casa de DiscuriEurostar.

 • 17:30 Concert în comuna Perşinari

  În faţa Primăriei va avea loc un concert la care vor participa: Maria Ciobanu, Nicolae și Constantin Dolănescu, Doinița și Ionuț Dolănescu și soliști ai Ansamblului Chindia. Acompaniază Orchestra Populară Chindia a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Duminică, 9 octombrie, 2016

 • 17:30 Lansare Album Aniversar „35 de ani”

  Cu ocazia Festivalului Ion Dolănescu, Ionuț Dolănescu va lansa Albumul Aniversar „35 de ani”, scos de Casa de Discuri Eurostar.

 • 18:00 Festivalul Naţional Ion Dolănescu

  Deschiderea Festivalului, cu Victor Mihalache
  Recitaluri:


  – Irina Loghin, Maria Ciobanu, Nicolae şi Constantin Dolănescu
  Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu, Ionuţ Sidău, Nicușor Iordan
  – Invitati din Republica Moldova: Lidia Bejenaru, Nicolae Ciubotaru, Ana Dabija
  – Laureați ai Festivalului I. Dolanescu: Andrada Iordache, Liviu Olteanu, Iulia Mihai
  – Invitat special: tenorul Florin Georgescu
  Acompaniaza Orchestra Lăutarii din Chișinău, dirijată de maestrul Nicolae Botgros

Co-producători: Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Primăria Târgovişte,
Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Primăria Perşinari,
Fundaţia Victor Babeş, Fundaţia Culturală „Ion Dolănescu
–––––––-

IONUT DOLANESCU – FIR-AI MOARTE BLESTEMATA

Imagini pentru ion dolanescu marin mihai

 

Anunțuri