Imagini pentru bob dylanBREAKING NEWS.MARE SURPRIZA !-Celebrul cantautor folk american Bob Dylan a primit astăzi, 13 octombrie, Premiul Nobel pentru Literatură pe 2016, pentru „crearea unor noi expresii poetice în marea tradiție a muzicii americane”,a anuntat Agerpres. Potrivit Wikipedia,Bob Dylan s-a născut ca Robert Allen Zimmerman la 24 mai 1941 la Duluth, Minnesota, SUA,provine dintr-o familie de evrei emigrați din Rusia. Este un cântăreț, compozitor, muzician și poet american ale cărui contribuții în muzica americană sunt comparabile, în faimă și influență, cu cele ale lui Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie și Hank Williams.O parte din cele mai apreciate cântece ale lui Dylan sunt din anii 1960, iar cântece precum „Blowin’ in the Wind” și „The Times They Are a-Changin'” au devenit embleme ale mișcărilor anti-război și pentru drepturile civile la scară mondială. Albumul Together Through Life a intrat în topul vânzărilor de albume din Marea Britanie și din SUA în 2009, Bob Dylan fiind astfel cel mai în vârstă artist care reușește acest lucru.Pe lângă faptul că este cântăreț vocal, Dylan mai cântă și la muzicuță, chitară, chitară bas, pian și orgă electronică.În 2004 a fost trecut pe locul doi în lista celor mai mari artiști ai tuturor timpurilor al revistei Rolling Stone.Din ianuarie 2011 creația sa este obiect de studiu la Catedra de Istorie a Ideilor din cadrul Facultății de Filosofie, Istorie a Ideilor și a Artelor și Limbi Clasice, Universitatea Oslo, Norvegia.   (Marin Mihai)

De acum,scriitorul Mircea Cartarescu ar trebui sa si cante, ca sa castige Premiul Nobel 🙂 :

–––––––––––––––––––––-

EVZ.RO/Scriitorul Mircea Cărtărescu nu s-a grăbit să reacționeze după aflarea veștii că Bob Dylan, cunoscut mai ales ca muzician, a primit premiul Nobel pentru literatură. A stat și s-a gândit…

Mircea Cărtărescu, scriitorul român cotat cu cele mai multe șanse la obținerea unui premiu Nobel pentru literatură, a postat astăzi pe pagina sa de socializare: „Iată poziția mea definitivă, după ce peste noapte (un sfetnic bun) am cântărit toate argumentele pro și contra: este minunat că Bob Dylan a primit premiul Nobel pentru literatură! Literatura nu este o cetate cu ziduri rigide, ci un loc deschis, supus tuturor influențelor și schimbărilor, o oglindă a lumii așa cum e ea în fiecare moment. Deschiderea literaturii spre zonele marginale, spre cultura pop, spre stradă, spre altceva și altfel nu poate fi decât fericită. În personalitatea lui Bob Dylan avem, iconic, acest melanj de tradiție populară și tradiție a modernității poetice, îmbinare de Woody Guthrie și Dylan Thomas, posibilă numai prin mijlocirea unui uriaș talent.”

De altfel, scriitorul Mircea Cărtărescu, cu sensibilitatea sa, a transpus în limba română 100 de poeme ale lui Bob Dylan, în volumul „Suflare în vânt. 100 de poeme traduse de Mircea Cărtărescu”, volum apărut la Editura Humanitas Fiction.

REVISTA HAI,ROMANIA-SCRIITORII CRISTIAN PETRU BALAN (SUA ) si MIRCEA CARTARESCU

In foto : Scriitorii CRISTIAN PETRU BALAN (SUA) si MIRCEA CARTARESCU

 

*******************CRISTIAN PETRU BALAN (SUA)

Vino aici, minune…

-sonet de CRISTIAN PETRU BALAN (SUA)

CRISTIAN PETRU BALAN-pictand tabloul JUNELE EMINESCU RELAXANDU-SE IN MIJLOCUL NATURII-5 SEPT.14 OCT.2015-SUA

vladimir volegov-picturaVino aici, minune candidă şi frumoasă,
Te chem în tinda noastră cu iederi şi cu flori,
Pe scările iubirii, te-nalţ mai sus de nori
Când stoluri mari de grauri peste livezi se lasă.
 ––––
Momentele de farmec mi-ngheaţă-n ochi clipirea
Şi-atunci tot universul şi timpul stau în loc,
Pe unde calci, cresc roze, cresc crini şi busuioc,
De azi arunc în aer tristeţea şi-amorţirea.
 ––––
Eu n-am să-ncerc vreodată să frâng norocu-n două
Sau să ucid din grabă vreo fericire-n zbor,
Dar vreau ca mii de lacrimi să le transform în rouă
 –––––-
Şi să le-ntind pe iarbă, să le sfinţesc de dor…
Te chem acum, frumoaso, căci fericirea nouă
Nu moare niciodată.E-un imn nemuritor.
https://mihaimarin.files.wordpress.com/2014/10/cristin-petru-balan-eros-sonete.jpg?w=723
CRISTIAN PETRU BALAN SUA-Din volumul-´´Eros- Sonete´´ (Sonete in stil clasic)
Pictura (in dreapta) : Vladimir Volegov

´VIDEO DE CARMEN VIORICA.Vino aici, minune…´´-Sonet de C.P.Balan / Muzica : Gebroeders Brower & Gh. Zamfir 

Scriitorul Cristian Petru Balan (SUA) si marele naistGheorghe Zamfir
 (In foto :Scriitorul si artistul plastic Cristian Petru Balan (SUA) si marele naist Gheorghe Zamfir )

PICTURA .CRISTIAN PETRU BALAN (SUA)-´´Apus de soare la piramida´´

scriitorul cristian petru balan pe o camila(In foto : Cristian petru balan pe camila,in vizita de la piramidele din egipt)

Anunțuri