TRUMP ESTE AL 45-LEA PRESEDINTE AL SUA !

donald-trump-president-usa-presedinte-sua
Republicanul Donald Trump (70 de anI) şochează întreaga lume şi devine al 45 lea preşedinte al Statelor Unite, conform estimărilor agenţiei Associated Press, citate miercuri de DPA şi Reuters.
Trump şi-a asigurat cele 270 de voturi în Colegiul

https://www.antena3.ro/thumbs/int/2016/11/09/rezultate-alegeri-sua-donald-trump-este-noul-presedinte-al-statelor-unite-ale-americii-live-text-415270.jpg

Electoral necesare pentru a câştiga preşedinţia, învingând-o pe democrata Hillary Clinton, care era considerată favorită înaintea votului de marţi, potrivit agenţiilor de presă.

Ceremonia de învestire în funcția de președinte este programată pentru ziua de 20 ianuarie 2017, în clădirea Capitoliului și tot atunci cel de-al doilea mandat prezidențial al lui Barack Obama va înceta,informează presa din sua.

Imagini pentru Prof. Allan Lichtman

De remarcat ca analistul american Allan Lichtman,profesor de Istorie la American University, nu a dat greş în ultimii 32 de ani,a prezis cine va ajunge preşedinte la Casa Alba,a prezis si victoria lui Donald Trump.(Marin Mihai)

P.S. : INCA NU M-AM DECIS,DAR CAND VOI CANDIDA LA PREZIDENTIALE,MA VOI CONSULTA CU DOM´ PROFESOR ALLAN,daca  NU VOI reusi sa Dau DE a noastra analista carmen harra,care a dat-o  in bara,a dat-o castigatoare pe hillary clinton .Nu ma va refuza,o cunosc de cand canta in trupa trioexpres …  🙂 

Imagini pentru CARMEN HARRA


presidency.ro/Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a adresat o scrisoare de felicitare Președintelui ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump

09 noiembrie 2016

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a adresat o scrisoare de felicitare Președintelui ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump.

Cu acest prilej, șeful statului român a evidențiat relaţia solidă dintre România și Statele Unite ale Americii, prin Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, element cheie în dezvoltarea profilului strategic al țării noastre, în calitate de membru NATO și UE.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a subliniat angajamentul ferm al României de a aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul securității și de a continua să acționeze, în calitate de aliat și partener strategic de încredere al SUA, conştient de toate implicaţiile care decurg din această postură.

Președintele României a mai transmis, în mesajul său, şi că dimensiunea de securitate a Parteneriatului Strategic cu SUA, caracterizată de o cooperare continuă și aprofundată, a înregistrat numeroase succese și a permis României să acționeze astăzi ca furnizor de securitate în regiune, în Europa şi nu numai. România este pe deplin conștientă de responsabilitățile care provin din calitatea de aliat și partener strategic al SUA. Mesajul Preşedintelui Iohannis mai arată că România înțelege pe deplin să contribuie la eforturile comune menite să promoveze stabilitatea și securitatea în regiune și la nivel global şi subliniază că‎ România este pregătită și capabilă să aprofundeze cooperarea bilaterală în domeniul securității.

Președintele Klaus Iohannis a accentuat și importanța dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic cu SUA, care oferă numeroase oportunități de a aduce mai multă prosperitate, în beneficiul ambelor națiuni.

Șeful statului a exprimat întreaga disponibilitate de a conlucra cu noul președinte american în promovarea obiectivelor comune și a unei relații transatlantice puternice și dinamice, arătând că SUA poate conta pe sprijinul ferm al României în promovarea democrației, drepturilor omului și statului de drept.

***********************************

In exclusivitate pentru Revista ´´HAI,ROMANIA!´´

–––––––––––––

CRISTIAN PETRU BALAN (SUA)-
SCURTE  DECLARATII DUPA CE DONALD TRUMP A CASTIGAT ALEGERLE PREZIDENTIALE DIN SUA :
Scriitorul si artistul plastic Cristian Petru Balan din SUA
Scriitorul si artistul plastic Cristian Petru Balan din SUA

Să sperăm că noul președinte, personalitate cu caracter sangvinic puternic, curajos și ambițios, va ști să se păzească mai bine decât tânărul John F. Kennedy

president-of-the-usa-donald-trump-first-lady-of-the-us-melania-trump-presedintele-donald-trump-si-prima-doamna-a-sua

NOUL PREȘEDINTE AL AMERICII, DONALD J. TRUMP, primește milioane de felicitări din toată lumea, în special de la oamenii creștini și de la cei care au suferit sub comunism și islamism, dar este întâmpinat cu un mare val de furie de cei îndoctrinați cu idei comuniste, de mulți islamici în frunte cu teroriștii lor, dar și de mulți mafioți, de unii masoni, de homosexuali și lesbiene, de unii atei, de cultele sataniste etc. Este deja amenințat cu moartea. Viața lui este, totuși, în pericol, mai ales după ce a promis să readucă America pe făgașurile adevăratei democrații.

–-

Trump este unicul politician care, știindu-se miliardar și fără să depindă de banii camarilei, a avut curajul să critice deschis pe „cei din umbră”, pe păpușarii din spatele cortinei, atacându-l fățiș pe Soros, unul din ei. Și Kennedy a încercat așa ceva, dar…. Să sperăm că noul președinte, personalitate cu caracter sangvinic puternic, curajos și ambițios, va ști să se păzească mai bine decât tânărul John F.. Kennedy.

TRUMP A AJUNS PREȘEDINTE ÎNTR-O ZI DE MARE SĂRBĂTOARE, DE ZIUA ARHANGHELILOR MIHAIL ȘI GAVRIL. ACEASTA NU A FOST ÎNTÂMPLĂTOR ! EI ÎL VOR OCROTI ! NIHIL SINE DEO !

CRISTIAN PETRU BALAN (SUA)

_________________________________________________________

Singura traducere în limba română a Imnului de stat american :

CRISTIAN PETRU BALAN (SUA)-UN STEAG ÎMPESTRIŢAT CU STELE /

´´The Star Spangled Banner´´


Scriitorul si artistul plastic CRISTIAN PETRU BALAN din SUA a realizat STATUIA LIBERTATII pentru orasul Boldesti Scaieni Prahova. -Singura traducere în limba română a Imnului de stat american (Steagul împestriţat cu stele) a fost făcută de Cristian Petru Bălan, traducere autorizată şi integrală, inclusă şi în „Enciclopedia Imnurilor de Stat ale Ţărilor Lumii”, o carte de acelaşi autor, apărută în „Editura Mileniul III-Ploieşti” în anul 2008, având prefaţa scrisă de maestrul Gheorghe Zamfir.  

În anul 1814, poetul american Francis Scott Key (08.01.1779 – 01.11.1843) a scris versurile unui poem patriotic intitulat „Defence of Fort M’Henry” (Apărarea Fortului M’Henry), ulterior reintitulat „The Star Spangled Banner” („Steagul împestriţat cu stele”), care a fost combinat cu o compoziţie din 1770 a organistului şi compozitorului britanic Stafford Smith (30.03.1750 – 21.09.1836) intitulată „The Anacreontic Song” şi aceasta scrisă pe versurile lui Ralph Tomlinson (1744-1778).  
enciclopedia-imnurilor-de-stat-ale-tarilor-lumii-autor-cristian-petru-balan-suaÎn 1931, Congresul american a aprobat oficial ca melodia lui Smith, pe versurile lui Key, să devină Imnul de stat al SUA., pe care, ascultându-l, vă veţi convinge de armonia lui pusă în evidenţă de minunatul cor ce vi-l prezint aici. Poetul Francis Scott Key descria rezistenţa unui fort american somat de cololniştii britanici să se predea cu steagul alb în faţa canonadelor flotei engleze, dar asediaţii ridică steagul american. Evident, este un imn patriotic. Până atunci americanii, în mod provizoriu, aveau ca imn o altă melodie patriotică, poate chiar mai splendidă, şi tot de origine britanică, intitulată, „Columbia The Gem of the Ocean” (Columbia, perla oceanului), Columbia fiind numele poetic al Americii. Mulţi români cunoşteau această melodie, deoarece postul de radio „Vocea Americii”, în perioada războiului rece, îşi începea toate emisiunile destinate României cu acest cântec alert, compus în tempo marcial. Mai recent, au apărut opinii care cer să se revină la vechiul imn abandonat în 1931, sub motivul că actualul imn se interpretează mai dificil şi este deseori distorsionat atunci când îl cântă diferiţi solişti vocali în ocazii solemne.  
Iată mai jos traducerea integrală a imnului american, din care, oficial, se cântă numai primele două grupe de versuri şi ultimele versuri.

Singura traducere în limba română a Imnului de stat american-

CRISTIAN PETRU BALAN (SUA)-UN STEAG ÎMPESTRIŢAT CU STELE /

´´The Star Spangled Banner´´

Imagini pentru national anthem of usa
usa-anthemO, spune, poţi tu zări,
În lumina timpurie a zorilor,
Ceea ce cu atâta mândrie salutăm noi
În ultima licărire a crepusculului
Ale cărui largi dungi şi stele briliante,
În timpul periculoasei lupte,
Le vedeam deasupra meterezelor,
Atât de elegant fluturând?
Şi strălucirea roşie a rachetelor,
Bombele explodând în aer,
Probând, de-a lungul nopţii,
Că steagul nostru era încă acolo.
O, spune, drapelul cu dungi şi stele
Tot mai flutură oare
Peste pământul celor liberi
Şi peste casa celor viteji?
Prin pâcla mării,
El abia se vedea pe ţărm,
Unde arogantul amfitrion al inamicului
Se odihnea în temută linişte.
Ce este oare acel obiect pe care briza
În timp ce suflă intermitent deasupra înaltului abrupt,
Aci abia-l ascunde, aci abia-l expune?
Acum el prinde strălucirea
Primelor scânteieri ale dimineţii,
Reflectând în acest moment pe deplin glorios sclipirile apei:
Da, acesta este steagul împestriţat cu stele.
O, fie ca el să fluture în veci peste pământul celor liberi
Şi peste casa celor viteji!
Şi unde se află acea bandă de inamici
Care cu atâta lăudăroşenie jurau
Ca în dezastrul războiului
Şi în confuzia luptei
Nici o casă şi nici o ţară
Să nu mai fie cruţate?
Sângele lor a spălat
De contaminare urmele nebune
Ale paşilor lăsaţi de ei.
Nici un refugiu nu poate salva
Pe mercenari şi pe sclavi
De teroarea luptei sau de tristeţea mormântului;
Însă drapelul înstelat
Flutură triumfător
Peste pământul celor liberi
Şi peste casa celor viteji!
O, întotdeauna să fie aşa,
Când oamenii liberi se ridică împărţindu-se
Între casele lor iubite
Şi dezolările războiului!
Fie binecuvântat cu victorie şi pace,
Pământul răscumpărat de cer;
Lăudat fie Atotputernicul care ne-a creat
Şi ne-a conservat ca naţiune.
Aşadar, trebuie să cucerim,
Dar numai când cauza este justă,
Şi atunci deviza noastră va fi:
„Noi credem în Dumnezeu!”
Iar drapelul împestriţat cu stele
Va triumfa fluturând
Peste pământul celor liberi
Şi peste casa celor viteji !
–––––––––  
* 3 Martie – American National Antem Day (Ziua Imnului SUA)

Cristian Petru BĂLAN

Glen Ellyn, Illinois, SUA

–-

Romanca LAURA BRETAN ,in varsta de 13 ani,din Chicago,castigatoarea Concursului ´´Romanii au talent´´ si finalista la American Got Talent 2016,  interpreteaza Imnul National al SUA/Laura Bretan Sings the National Anthem´´The Star Spangled Banner´´:

Imagini pentru national anthem of usa laura bretan


 ENCICLOPEDIA IMNURILOR DE STAT ALE ŢĂRILOR LUMII (O enciclopedie a imnurilor lumii), SCRISĂ DE PROF. CRISTIAN PETRU BĂLAN, CU O PREFAŢĂ SEMNATĂ DE MAESTRUL GHEORGHE ZAMFIR.

Scriitorul Cristian Petru Balan (SUA) si marele naistGheorghe Zamfir
(In foto :Scriitorul Cristian Petru Balan (SUA) si marele naistGheorghe Zamfir )

MAESTRUL GHEORGHE ZAMFIR DESPRE ACEASTĂ CARTE: ”Cristian Petru Bălan, om de cultură cu vaste cunoștințe în multe domenii, a avut ideea îndrăzneață să reunească imnurile lumii într-un volum, fapt inedit în acest domeniu istoric în care omenirea este zdruncinată de planul globalizării.”
„Jurnalul Naţional” prezintă articolul : „ENCICLOPEDIA IMNURILOR DE STAT ALE ŢĂRILOR LUMII” (O enciclopedie a imnurilor lumii), SCRISĂ DE PROF. CRISTIAN PETRU BĂLAN DIN S.U.A., AVÂND PREFAŢA SEMNATĂ DE MAESTRUL GHEORGHE ZAMFIR. Autor: Marina Constantinescu.Imagini pentru marina constantinescu mircea rusu
 
LANSARE • O LUCRARE DE EXCEPŢIE, ACCESIBILĂ ORICUI
 
enciclopedia-imnurilor-de-stat-ale-tarilor-lumii-autor-cristian-petru-balan-suaPe câteva le fredonăm chiar. Unora le cunoaştem versurile. Multe ne sunt total necunoscute. Imnurile de stat ale ţărilor. Lor, un autor român le-a dedicat o enciclopedie. Ce idee minunată, ce lucrare accesibilă oricărui cititor: „Enciclopedia imnurilor de stat ale ţărilor lumii” (Editura Ploieşti – Mileniul III, Ploieşti 2008)! O carte mai puţin obişnuită, care-l apropie pe cel care o lecturează de sufletul altor popoare. Un ghid prin inimile altora – căci nimic altceva nu poate fi exprimat într-un imn naţional decât idealul păstrării fiinţei naţionale –, al cărui autor este scriitorul, publicistul şi artistul plastic român stabilit în SUA, Cristian Petru Bălan.
 
UN TALENT APARTE. Pasionat de cunoaşterea valorilor culturale şi morale ale lumii în care trăim, favorizat de soartă, că talentul cu care este înzestrat l-a ajutat să înveţe mai multe limbi de circulaţie internaţională, autorul lucrării a avut acces direct la bibliografia şi la documentaţia imnologiei statale. Şi astfel a reuşit să pună laolaltă 198 de imnuri, cu o minuţiozitate demnă de invidiat, în urma unui proces de elaborare care a durat cinci ani. Timp în care, evident, lumea nu a avut răbdare, astfel încât au mai apărut câteva state, cu imnuri noi sau au apărut modificări – chiar radicale – ale imnurilor deja existente.
 
UN MOTTO AL UNEI ŢĂRI. Imnul naţional al oricărui stat este, într-un fel, echivalentul în muzică al motto-ului acelui stat, al credo-ului acelei naţiuni, crede autorul lucrării, care reaminteşte că, de regulă, acordurile armonice ale unui imn naţional, precum şi versurile pe care se cântă el le regăsim la ceremonii speciale. Că sunt ceremoniale de stat şi interstatale, că sunt olimpiade sportive sau orice manifestaţii sportive internaţionale, unde sunt salutaţi învingătorii de pe locul întâi al podiumului cu imnul naţional al ţării medaliate, de regulă se spune că acele imnuri trebuie să fie capodopere ale genului, care definesc nu numai o anumită epocă istorică a unei ţări, ci însuşi sufletul unui întreg popor.
 
DEFINIŢIE. Cuvântul „imn” vine din limba latină, „hymnus”, la rândul lui împrumutat din greacă, „hymnos”, „cântec de biruinţă”. El este, explică autorul, o specie a genului liric prin care se preamăreşte o divinitate, un erou, patria sau chiar un eveniment mai deosebit. Textele imnurilor naţionale, în majoritatea cazurilor, rareori au mari merite literare, temele lor fiind în general eroismul naţiunii, trecutul ei glorios, sentimentul de mândrie că fiinţa umană aparţine acelei naţiuni elogiate, dragostea de libertate, setea de independenţă şi lupta pentru cucerirea ei, frumuseţile şi bogăţiile naturale ale patriei, glorificarea strămoşilor, a liderilor şi drapelului naţional, laude şi mulţumiri aduse lui Dumnezeu etc. Autorul a acordat un spaţiu mai larg imnurilor noastre, ceea ce permite o analiză comparativ-istorică în raport cu evoluţia vieţii statale şi cu contestul internaţional.
 
AUTORI ROMÂNI. Puţini ştiu că România a ajutat trei state, oferindu-le cântece româneşti pentru a deveni imnurile lor naţionale. Este vorba despre Albania, Republica Moldova (care, între timp, şi l-a schimbat) şi Israelul. Frumosul imn al statului Israel, Hatikva (Speranţa), a fost adoptat oficial la 14 mai 1948, când s-a proclamat statul Israel independent. Cartea este însoţită de un CD cu partiturile muzicale ale tuturor imnurilor.
 
Carte de vizită a autorului: Cristian Petru Bălan este scriitor, jurnalist, traducător, editor şi artist plastic român stabilit în Statele Unite ale Americii. El este membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al Academiei Româno-Americane de Ştiinţe şi Arte (ARA). Cristian Petru Bălan este autor al câtorva romane, piese de teatru, scenarii cinematografice, dicţionare, monografii, cărţi de poezie, precum şi al unui ghid de conversaţie român-latin (Latinum Romanicumque colloquii enchiridion – primul ghid românesc de acest fel, Editura Premier, Ploieşti, 2007). A fost profesor în România, dar şi în SUA, unde locuieşte în suburbia Glen Ellyn, de lângă Chicago.
–-
THANKS !-Tocmai din SUA, Domnul prof. Cristian Petru Balan mi-a trimis cartea sa unica in lume ,cu autograf si cuvinte pretioase.(mm)
–––––––

revista-hai-romania-marinmihai-spania-mihaimarin-wordpress-cWOW !…Evolutie fantastica a romancei Laura  Bretan (Chicago) la America’s Got Talent 2016 . OMG !…GOLDEN BUZZ PENTRU LAURA !!! :

Anunțuri