Denisa Florinela ALEXANDRESCU.Recenzie la romanul ´´Pași în trecut´´ de LINA MOACĂ (Spania)


Fără îndoială puterea n-o primeşti în dar de la viaţă, ci o dobândeşti din lupta cu ea.

Cu fiecare postare în care autoarea anunță că va apărea un nou roman semnat sub marca Lina Moacă, n-ai cum să nu aștepți cu nerăbdare. N-ai cum să nu numeri zilele până când romanul ei nu va vedea lumina tiparului. Cu cât aștepți, cu atât îți dai seama că timpul trece așa greu.

Când am primit coletul cu cartea Linei și asta se afla în vacanța de iarnă, pot să spun că am stat câteva zile departe de el, deoarece știam că voi termina cartea ei în mai puțin de 2 zile și nu voi avea cu ce mă delecta până la apariția unui nou roman.

 

O capodoperă e măiestrie și trudă, e aer, foc și apă, e bucată smulsă din sufletul nemuritor al autorului. De aceea, se va nemuri și ea, va fi eternă. „Pași în trecut“ ne descoperă cum aceste bucăți de suflet nemuritor, în timp, pot redeveni un întreg. Un costum vechi cusut cu fir de aur de mâini neștiute are și el memoria lui; fiecare atingere, emoție sau dor, a celor care l-au creat și purtat.

__________________

https://cdn2.avanticart.ro/librex/pictures/pasi-in-trecut-4314-2.jpeg

Titlu: Pași în trecut

Autor: Lina Moacă (Spania)

Resultado de imagen de lina moaca

Editura : Librex Publishing

Anul apariției:2016

Număr de pagini: 34o

Disponibilă: Librex

https://cdn2.avanticart.ro/librex/images/logo.png

__________________

O poveste care începe în prezentul zilelor noastre și ajunge departe, înapoi în timp, pe vremea dacilor. Aurus, personajul principal, ne dezvăluie lumea din afara și dinăuntrul lui, în timp ce își caută menirea pe acest pământ. Apoi, ne lasă pe noi să-l catalogăm cum simțim de cuviință. E un barbar? Un erou? Un iluminat? Sau un simplu om?

„Sub aripa lui Zalmoxis personajele cărții prind viață, iubesc, se revoltă, cuceresc și sunt cuceriți. Nicicând istoria nu a fost mai accesibilă ca în romanul Linei Moacă.“

Natașa Alina Culea

Cu fiecare carte citită scrisă de Lina Moacă îmi pot da seama că este o adevărată făuritoare de cuvinte. Le potrivește cu măiestrie și te mângâie prin modul care le transpune în paginile unei cărți. Simți dedicația ei pentru frumos, pentru istorie, pentru iubire și cel mai importante trei lucruri pentru om ar fi familia, iubirea și credința.

În acest nou roman putem observa pasiunea autoarei pentru istorie și plaiurile natale. Pentru importanța tradițiilor și strămoșilor noștri. Pentru cei care ne-au crescut, pentru cei care s-au jertfit pentru acestă țară și pentru cei care trebuie să-și iubească țara.

https://cdn4.avanticart.ro/librex/pictures/pachet-de-autor-lina-moaca-3-volume-4333-4.jpeg

Pași în trecut ne vorbește despre o familie foarte important din Banatul de munte. Este vorba despre o familie care se trage din neamul dac a Mocanilor.  Dragoș, unicul fiu este rugat să poarte un costum popular cu o importanța istorică pentru familia lor. Dar împotrivindu-se că na, în anul 2016 nu se poarte bazaconiile astea ( dar mie sinceră să fiu mi-ar fi drag să mă îmbrac în portul popular). Însă refuzul acestuia va avea destule consecințe, pe care trebuie să le descoperiți.

Dar asta-i nu-i tot ne întoarcem în Dacia străveche. Dacia lui Decebal și tradițiile foarte frumoase ale acestui popor. Dacă aș dori să vă povestesc acum despre aceste tradiții mi-ar lua pagini întregi și tot nu aș putea descrie cu măiestrie frumusețea lor, așa cum a reușit autoarea.

Îl avem pe Auruș printre primii fii ai neamului Mocanu, care a trăit în vremea îndepărtată a lui Decebal. Acest bărbat era un om bine făcut, isteț din cale afară și foarte apreciat de lumea din satul său. Curajul și voinicimea lui este foarte cunoscută, iar pentru bunătatea lui este foarte apreciat.

Multe sunt aventurile lui Auruș și n-am cum să vă vorbesc despre ele. Trebuie să citiți această carte pentru a înțelege ce se întâmplă în lumea acestui dac. Vă anunț din timp , trebuie să vă pregătiți emoțional pentru această carte și răbdare pentru apariția unui nou volum din seria( chiar sper să fie că am rămas cu multe întrebări).

Evenimentele istorice sunt foarte frumos relatate și încadrate astfel încât să nu te plictisești. Vei citi cele 300 și ceva de pagini pe nerăsuflate deoarece sunt așa frumos îmbinate cu gândurile personajelor , că vei realiza la  sfârșitul cărții că ai nevoie de o continuare.

Sentimentele care le transpune Lina în cărțile ei sunt impecabile și le trăiești și le simți la cote maxime după fiecare pagină parcursă. Vei realiza iubirea autoarei pentru tot cei frumoși modul în care scrie aceasta despre iubire este magnifică.

Mă voi opri aici din a vorbi despre cartea Linei deoarece mă voi lungi foarte și mult nu doresc să vă plictisesc. Dar vă îndemn să citiți cărțile autoarei Lina Moacă, deoarece veți găsi adevărate capodopere literare, vă asigur că o să credeți că este un roman tradus .

Spade, buzdugane, topoare și scuturi sfărâmate. Soarele coboară încet spre apus, Apulus arde așa cum făgăduise, însă din el nu cade strop de cenușă care să poată fi spulberată, trupul lui vânjos e numai jar încins și zvâcnitor. Astfel, el în încăierarea teribilă mă provoacă să ard la fel sau mai tare pentru a-l putea atinge, până din carne ne ies scântei sub forma stropilor de sânge.”

Recenzie  de DENISA FLORINELA ALEXANDRESCU


´´Mă numesc Denisa-Florinela (20 de ani), cea mai mare  pasiune a mea este cea a cititului , pot să spun că timpul meu liber mi-l petrec  cu o carte în mâna dreaptă și o ceașcă de ceai în cea stângă, acesta este modul meu de a mă relaxa ´´.

Resultado de imagen de cup tea

https://denisadenna96.wordpress.com


*********************muzica spania

Quiero cantar a la libertad, y caminar cerca del mar.

revista-hai-romania-marinmihai-spania-mihaimarin-wordpress-c
*Quiero ser, una palabra serena y clara. Quiero ser, un alma libre, de madrugada. Quiero ser una emigrante, de tu boca delirante, de deseos que una noche convertiste en mi dolor. Quiero creer, quiero saber, que dormiré a la verita tuya. Quiero esconderme de miedo y mirar de una vez. Los ojos que tiene la luna. Quiero cantar a la libertad, y caminar cerca del mar, amarradita siempre a tu cintura, que esta locura de amarte no puede acabar. Por mucho que te entren las dudas. De si eres tú el que me hace tan feliz. Quiero ser, la que te jure amor eterno. Quiero ser, una parada en la estación que lleva tu nombre. Quiero ser el verbo fuego, quiero andarme sin rodeos, confesarte que una tarde empecé a morir por ti. Quiero creer, quiero saber, que dormiré a la verita tuya. Quiero esconderme de miedo y mirar de una vez los ojos que tiene la luna.

Amaia Montero – Quiero Ser

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.