Diaspora.George ROCA(Australia) – SĂRBĂTORIREA CENTENARULUI MARII UNIRI LA SYDNEY


https://i2.wp.com/198.100.31.141/aux/jpg/53/50/50/53/george_roca_1520555225.jpg
Anul 2018 marchează Centenarul Marii Uniri și a fost declarat oficial de către Guvernul României ca fiind „An Centenar Aniversar”. Este un an-sărbătoare al tuturor românilor de pe mapamond. De fapt Centenarul a început chiar de pe data pe 1 Decembrie 2017 (Ziua Națională a României) și se va incheia la 1 Decembrie 2018. La această înițiativă s-au asociat câteva instituții majore precum Televiziunea Română (TVR), Teatrul Național București, Patriarhia Ortodoxă Română, Institutul Cultural Român, Primăriile de județ precum și unele organizații non-guvernamentale și asociații românești din străinătate….
Festivitățile au fost pornite pe data de 26 noiembrie 2017, cu câteva zile înainte de Ziua Națională a României, de către Teatrul Național din București care a prezentat un spectacol extraodinar în cinstea centenarului, sub regia lui Ion Caramitru.
Pe aceeași temă se înscrie și spectacolul de muzică și poezie de la Sydney, spectacol patriotic bilingv (în limba română și engleză) intitulat „România 100!”, care va avea loc duminică 11 martie a.c. începând cu orele 15:00 în sala de spectacole a Bibliotecii de Stat din Sydney, Australia, fiind organizat de către Academia Româno-Australiană pentru Cultură, cu susținerea Ambasadei României la Canberra și a Consulatului General al României de la Sydney.
Evenimentul va deschide o fereastră către sufletul românilor de la Antipozi prin prezentarea unora din cele mai frumoase piese patriotice (clasice, folk, populare) din muzica românească, alăturate celor mai reprezentative poeme, rezonante cu Marea Unire, dragostea de țară și neam românesc.
Printe protagoniști se numără soprana Adriana Paul, cantautorul Daniel Reynaud, actorii Tug Dubmly și Cătălin Anastase, violonista Aliona Cigulea și fiica acesteia, Maria Cigulea, scriitorii George Roca și Daniel Ioniță, precum și coregrafa Cristina Iordache și ansamblul „Sydney Dance Rhythms” – care vor prezenta dansuri românești.
Excelența Sa, Ambasadoarea României în Australia și Noua Zeelandă, doamna Nineta Bărbulescu va rosti o prelegere despre semnificația anului 1918 pentru Romania cât și despre împlinirea a 50 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Australia.
A consemnat,
George ROCA
Sydney-Australia
8 Martie 2018
*************************************************

revista-hai-romania-marinmihai-spania-mihaimarin-wordpress-c

C-Rouge (feat. Aliona Cigulea) – Stars Upon Us

https://yt3.ggpht.com/-ZHP3wxo8KGk/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/3uL_-3IxVeQ/s288-mo-c-c0xffffffff-rj-k-no/photo.jpg

Aliona Cigulea – violin Patrick Stapleton – design, photography & editing C Rouge Bagdassarian – music production

 

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.