Mesajul transmis de vicepremierul Ana Birchall ,cu prilejul Zilei Naţionale a Statelor Unite ale Americii//STATUE OF LIBERTY COPYED IN ROMANIA BY CRISTIAN PETRU BALAN (USA)


Ana BIRCHALLImagini pentru happy birthday united states of america
4 iulie 2018//Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, a transmis miercuri pe pagina sa de Facebook, un mesaj cu prilejul Zilei Naţionale a SUA, în care afirmă că valorile promovate de Statele Unite ale Americii şi de poporul american constituie “un reper pentru evoluţia democraţiei din România”
´´Astăzi, cetăţenii americani de pretutindeni sărbătoresc Ziua Naţională a Statelor Unite ale Americii, eveniment care marchează, în acest an, împlinirea a 242 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Independenţă din 1776, un text ale cărui idei sunt universal valabile și la fel de actuale pentru orice stat democratic.
Pentru România, Statele Unite ale Americii sunt cel mai important partener strategic, fiind singura relaţie bilaterală cu statutul de pilon de politică externă, o recunoaștere a rolului crucial al SUA în asigurarea securităţii şi modernizării României.
Personal, am avut şansa să îmi petrec câţiva ani din viaţă în Statele Unite Americii, unde am studiat la Yale Law School şi mi-am început cariera în avocatură, fiind alături de poporul american, atât în momente fericite, cât și în momente mai dureroase din istoria Statelor Unite ale Americii. În toată această perioadă, am avut şansa să cunosc spiritul american şi valorile democratice care îl definesc şi care străbat istoria Statelor Unite.
Astăzi, valorile promovate de Statele Unite ale Americii şi de poporul american constituie un exemplu de ataşament faţă de libertate şi democraţie, un model pentru civilizaţia occidentală şi pentru întreaga lume şi un reper pentru evoluţia democraţiei din România.
La mulţi ani, Statele Unite ale Americii! Happy 4th of July! .´´
——————–

25 iune 2018//Întâlnirea vicepremierului Ana Birchall cu secretarul de stat Mike Pompeo

Imagini pentru ANA BIRCHAL ZIUA SUA

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, a avut, luni, 25 iunie 2018, o întâlnire la Departamentul de Stat cu secretarul de stat, Mike Pompeo.

Vicepremierul Ana Birchall a reafirmat importanţa deosebită a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii pentru politica externă a ţării noastre şi a subliniat succesul reuniunii anuale a Dialogului Strategic de la Bucureşti.

Cei doi demnitari au convenit continuarea coordonării strategice dintre România şi State Unite pentru avansarea priorităţilor comune în regiune şi gestionarea cu succes a amenințărilor la adresa securităţii, prosperităţii şi democraţiei cu care se confruntă Europa din partea unor forţe externe.

Viceprim-ministrul Ana Birchall a subliniat importanţa menţinerii unei politici coezive şi echilibrate a NATO pe flancul estic. Salutând cooperarea excelentă în materie de securitate, Ana Birchall a reconfirmat obiectivul asumat al României de a-şi îndeplini angajamentele privind împărţirea echitabilă a responsabilităţilor în cadrul NATO în vederea consolidării capacităţilor defensive ale aliaţilor. Oficialul român a remarcat oportunităţile de dezvoltare a dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic şi a reiterat angajamentul ferm al României pentru aprofundarea securităţii energetice a Europei, prin continuarea implementării proiectelor de interconectare energetică la nivel regional şi diversificarea surselor de aprovizionare.

Prezent la întâlnire, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a apreciat semnificaţia specială a discuţiilor la nivel înalt dintre cei doi oficiali pentru consolidarea Parteneriatului Strategic, bazat pe valorile democratice împărtășite de cele două țări. Totodată, ambasadorul român a salutat cooperarea strânsă dintre cele două țări în domeniul securității și acțiunile concrete de consolidare a parteneriatului pe dimensiunea economică. (Ambasada României în Statele Unite ale Americii )

—-

Secretary Pompeo Meets with Romanian Vice Prime Minister Ana Birchall

***

STATUE OF LIBERTY COPYED IN ROMANIA  French sculptor Frédéric-Auguste Bartholdi and his collaborator, architect-engineer Gustav Eiffel, met in Boldești-Scăieni city, Prahova department, with his friend Engineer George Pănculescu from the town Vălenii de Munte, Romania. Mr. Panculescu instructed Effel to make the steel skeleton of the huge New York works. This is how Prof. Cristian Petru Balan, an American citizen, raised this statue to Scăieni, where he emigrated to the United States.

https://mihaimarin.wordpress.com/2014/08/20/prima-copie-din-romania-a-statuii-libertatii-dezvelita-la-boldesti-scaeni-de-catre-scriitorul-si-artistul-plastic-romano-american-cristian-petru-balanrealizator-si-finantator-al-monumentului/?relatedposts_hit=1&relatedposts_origin=51626&relatedposts_position=1

STATUIA LIBERTATII (Lady Liberty) – versuri – Cristian Petru Bălan

***

Singura traducere în limba română a Imnului de stat american :

CRISTIAN PETRU BALAN (SUA)-UN STEAG ÎMPESTRIŢAT CU STELE /

´´The Star Spangled Banner´´


 -Singura traducere în limba română a Imnului de stat american (Steagul împestriţat cu stele) a fost făcută de Cristian Petru Bălan, traducere autorizată şi integrală, inclusă şi în „Enciclopedia Imnurilor de Stat ale Ţărilor Lumii”, o carte de acelaşi autor, apărută în „Editura Mileniul III-Ploieşti” în anul 2008, având prefaţa scrisă de maestrul Gheorghe Zamfir.  

În anul 1814, poetul american Francis Scott Key (08.01.1779 – 01.11.1843) a scris versurile unui poem patriotic intitulat „Defence of Fort M’Henry” (Apărarea Fortului M’Henry), ulterior reintitulat „The Star Spangled Banner” („Steagul împestriţat cu stele”), care a fost combinat cu o compoziţie din 1770 a organistului şi compozitorului britanic Stafford Smith (30.03.1750 – 21.09.1836) intitulată „The Anacreontic Song” şi aceasta scrisă pe versurile lui Ralph Tomlinson (1744-1778).  
enciclopedia-imnurilor-de-stat-ale-tarilor-lumii-autor-cristian-petru-balan-suaÎn 1931, Congresul american a aprobat oficial ca melodia lui Smith, pe versurile lui Key, să devină Imnul de stat al SUA., pe care, ascultându-l, vă veţi convinge de armonia lui pusă în evidenţă de minunatul cor ce vi-l prezint aici. Poetul Francis Scott Key descria rezistenţa unui fort american somat de cololniştii britanici să se predea cu steagul alb în faţa canonadelor flotei engleze, dar asediaţii ridică steagul american. Evident, este un imn patriotic. Până atunci americanii, în mod provizoriu, aveau ca imn o altă melodie patriotică, poate chiar mai splendidă, şi tot de origine britanică, intitulată, „Columbia The Gem of the Ocean” (Columbia, perla oceanului), Columbia fiind numele poetic al Americii. Mulţi români cunoşteau această melodie, deoarece postul de radio „Vocea Americii”, în perioada războiului rece, îşi începea toate emisiunile destinate României cu acest cântec alert, compus în tempo marcial. Mai recent, au apărut opinii care cer să se revină la vechiul imn abandonat în 1931, sub motivul că actualul imn se interpretează mai dificil şi este deseori distorsionat atunci când îl cântă diferiţi solişti vocali în ocazii solemne.  
Iată mai jos traducerea integrală a imnului american, din care, oficial, se cântă numai primele două grupe de versuri şi ultimele versuri.

Singura traducere în limba română a Imnului de stat american-

CRISTIAN PETRU BALAN (SUA)-UN STEAG ÎMPESTRIŢAT CU STELE /

´´The Star Spangled Banner´´

Imagini pentru national anthem of usa
usa-anthemO, spune, poţi tu zări,
În lumina timpurie a zorilor,
Ceea ce cu atâta mândrie salutăm noi
În ultima licărire a crepusculului
Ale cărui largi dungi şi stele briliante,
În timpul periculoasei lupte,
Le vedeam deasupra meterezelor,
Atât de elegant fluturând?
Şi strălucirea roşie a rachetelor,
Bombele explodând în aer,
Probând, de-a lungul nopţii,
Că steagul nostru era încă acolo.
O, spune, drapelul cu dungi şi stele
Tot mai flutură oare
Peste pământul celor liberi
Şi peste casa celor viteji?
Prin pâcla mării,
El abia se vedea pe ţărm,
Unde arogantul amfitrion al inamicului
Se odihnea în temută linişte.
Ce este oare acel obiect pe care briza
În timp ce suflă intermitent deasupra înaltului abrupt,
Aci abia-l ascunde, aci abia-l expune?
Acum el prinde strălucirea
Primelor scânteieri ale dimineţii,
Reflectând în acest moment pe deplin glorios sclipirile apei:
Da, acesta este steagul împestriţat cu stele.
O, fie ca el să fluture în veci peste pământul celor liberi
Şi peste casa celor viteji!
Şi unde se află acea bandă de inamici
Care cu atâta lăudăroşenie jurau
Ca în dezastrul războiului
Şi în confuzia luptei
Nici o casă şi nici o ţară
Să nu mai fie cruţate?
Sângele lor a spălat
De contaminare urmele nebune
Ale paşilor lăsaţi de ei.
Nici un refugiu nu poate salva
Pe mercenari şi pe sclavi
De teroarea luptei sau de tristeţea mormântului;
Însă drapelul înstelat
Flutură triumfător
Peste pământul celor liberi
Şi peste casa celor viteji!
O, întotdeauna să fie aşa,
Când oamenii liberi se ridică împărţindu-se
Între casele lor iubite
Şi dezolările războiului!
Fie binecuvântat cu victorie şi pace,
Pământul răscumpărat de cer;
Lăudat fie Atotputernicul care ne-a creat
Şi ne-a conservat ca naţiune.
Aşadar, trebuie să cucerim,
Dar numai când cauza este justă,
Şi atunci deviza noastră va fi:
„Noi credem în Dumnezeu!”
Iar drapelul împestriţat cu stele
Va triumfa fluturând
Peste pământul celor liberi
Şi peste casa celor viteji !
by CRISTIAN PETRU BALAN (SUA)
******************************************

https://mihaimarin.files.wordpress.com/2015/04/revista-hai-romania-marinmihai-spania-mihaimarin-wordpress-c.gifCOPIII ROMANIEI SUNT CEI MAI TALENTATI !

Andreea Bucur cântă fado pe scena ”Next Star”. Vocea ei îți atinge sufletul !

MINISTERUL EDUCATIE NATIONALE /REZULTATE BACALAUREAT 2018 –

http://bacalaureat.edu.ro/IndexHarta.aspx

https://i0.wp.com/bacalaureat.edu.ro/2011/images/map2.gif

https://a1.ro/news/bacalaureat-2018/rezultate-bacalaureat-2018-note-bacalaureat-edu-ro-id779343.html

****

A APARUT UN NOU NR. AL REVISTEI CONSTELATII DIAMANTINE :

Colectivul de redacţie vă doreşte călătorie plăcută prin Constelaţii diamantine!


Cu prietenie,
Doina Drăguţ

 

Revista poate fi accesata si la adresa:
https://issuu.com/doinadragut/docs/constelatii-diamantine-nr-94-2018

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.