Charles Aznavour,cel mai boem si cel mai important cantaret de de variété al secolului al XX-lea, s-a stins din viata


Resultado de imagen de charles aznavour

by MARIN MIHAI (Spania)//Legendarul cantaret Charles Aznavour s-a stins din viata la 94 de ani, la domicilul sau din Alpilles (in sudul Frantei), dupa ce revenise dintr-un turneu in Japonia si isi anulase mai multe concerte din pricina bratului fracturat dupa o cadere.
Cu timbrul sau inconfundabil ,cu hiturile ´´La Mamma´´, ´´La Bohème´´ sau ´´What makes a man´´, el a traversat epoci , generatii si frontiere, devenind unul dintre cei mai iubiti cantareti din Franta ,dar si din lume.
Charles Aznavour avut un repertoriu ce cuprinde 1200 de cantece interpretate in 7 limbi internationale si a inregistrat 294 de albume. A sustinut concerte in 94 de tari si a vandut peste 100 milioane de discuri in toata lumea .
Totodata, a activat cu succes nu doar in muzica ,ci si in cinematografie, jucand in 80 de filme,alaturi de actori renumiti.
In 2017,in semn de apreciere a prestigiosei sale cariere artistice, starul francez (de origine armeana ) primeste o stea pe ´´Walk of Fame´´ la Hollywood (SUA).
Slagarele lui au fost preluate si cantate de nume la fel de mari ale muzicii : Elton John, Bob Dylan, Plácido Domingo, Céline Dion, Julio Iglesias, Edith Piaf, Liza Minnelli si Ray Charles.
Charles Aznavour a avut o viata privata discreta, a fost casatorit de 3 ori, a vut 6 copii, dintre care 3 cu Ulla, ultima sa sotie .
Duminica- seara spre luni, Charles Aznavour ,cel mai important cantaret de variété al secolului al XX-lea,asa cum in 1988 l-a desemnat CNN si The Times ,s-a dus sa cante in Ceruri …
MARIN MIHAI (SPANIA)

 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.