Liga Scriitorilor Români. Festivitatea de decernare a premiilor anuale-2018//DIASPORA ARE TALENT.CLAUDIA VESA (Italia) a emoţionat cu interpretarea ariei „O sole mio“ pe scena de la „Românii au talent“, dar mai ales cu povestea de viaţă


FELICIDADES,CLAUDIA VESA (ITALIA) !

………………………………………………….

Liga Scriitorilor Români. Festivitatea de decernare a premiilor anuale-2018

https://i2.wp.com/www.napocanews.ro/wp-content/uploads/2019/03/20190228_172050-480x270.jpg

Ședința cenaclului literar “Artur Silvestri” din data de 28 februarie a.c., patronat de Liga Scriitorilor Români, filiala Cluj, care a avut loc la Cercul Militar, a fost una deosebită, având ca temă: festivitatea de decernare a premiilor literare ale Ligii Scriitorilor pe anul editorial 2018, pentru cele mai bune cărți. Au fost jurizate 189 de titluri, făcându-se câte trei selecții pentru fiecare gen literar și în final au fost stabilite cărțile câștigătoare. Titlurile selectate au apărut sub siglele unui număr de 22 de edituri din 17 orașe din țară. Premiile s-au acordat exclusiv pe baza criteriului valoric. Juriul a fost format din scriitorii: AL. FLORIN. ŢENE (președintele juriului), GAVRIL MOISA, IULIAN PATCA, ION CONSTANTINESCU și VOICHIŢA PĂLĂCEAN-VEREŞ.

Cenaclul a fost deschis de președintele Ligii Scriitorilor, domnul AL. FLORIN ŢENE care a dat cuvântul noii președinte a cenaclului, scriitoarea și profesoara VOICHIŢA PĂLĂCEAN VEREŞ care a propus să se asculte cu solemnitate „Imnul Ligii Scriitorilor”, compus de dl. dr. Mihai Ganea ce este cântat la fiecare manifestare organizată de cele 39 filiale din țară .

„E Liga, e Liga, frumoasă cunună,
Din gând făurită cu Limba Română,
Și dor, libertate, să punem în carte,
Iubire de țară, iubire de frate.”

Aceste memorabile versuri au răsunat în inimile tuturor, creând o atmosferă solemnă, demnă de munca depusă de acești minunați scriitori.

La începutul ședinței, așa cum a intrat în tradiția cenaclului, scriitorul Al.Florin Țene a prezentat și analizat următoarele cărți și reviste primite în cursul lunii, de la scriitorii din țară și străinătate:” “Iubirile vikingilor “ de Radu Vida, “De la grădi`, de la școa` “ de Janet Nică, “Slove lămurite în bătaia peniței în Anul Centenarului 2018 “, antologie întocmită de Ana-Cristina Popescu, “Între relative și absolut “ de Lili Crăciun,” Poezii alese“de Simor Andras, “La mulți ani, singura noastră patrie natală, România Centenară!” de Hajdu Gyozo,”Antologia scriitorilor în sărbătoare ”de Ligya Diaconescu,”Gutenberg” revistă din Arad, editată de scriitoarea Floarea R.Cândea,”Cu ușile larg închise” de Iustinian Gr.Zegreanu,”Când visele prind aripi” de Garofița Jianu,”In/Out, de Florica Ranta Cândea,”Treptele speranței” antologie brăileană, “Moldova literară “revistă editată de filiala Iași a Ligii Scriitorilor, redactor șef Mihai Știrbu.

Această zi sărbătorească a continuat cu un moment minunat de poezie dedicat dragostei pentru că în 24 februarie s-a sărbătorit Dragobetele. Au citit din operele lor, poeții :LAURENŢIU ROTAR, MARIUS ŢION și IONUŢ ŢENE-șeful culturii clujene, de la primăria clujeană, departamentul cultură, învățământ, culte. Aceștia au fost recompensați cu distincții speciale acordate de Comitetul Director al Ligii Scriitorilor pentru tot ce fac și au făcut în folosul culturi, pentru contribuția lor la buna desfășurare a manifestărilor prilejuite cu ocazia Centenarului Marii Uniri, menționând ridicarea celor 4 statui: IPS Bartolomeu Anania, episcopul Nicolae Ivan, cardinalul Iuliu Hossu și Iuliu Maniu.

În continuare Al.Florin Țene a vorbit de marea personalitate a țării și a Ligii noastre, doamna dr. Honoris Causa, prof. universitar ŞTEFANIA KORY CALOMFIRESCU care a fost recompensată cu diplomă de onoare din partea editurii „Ecou Transilvan”, editură la care a scos o mare parte a cărților sale, fiind recompensată pentru activitatea depusă în slujba medicinei și publicarea consecventă a cărților document despre viața marilor noștri medici, dând dovadă de competență profesională și respect față de marile valori românești.

Scriitorului DOREL COSMA de la Bistrița, managerul centrului cultural George Coșbuc, mare organizator de activități culturale, și domnului MENUŢ MAXIMINIAN, redactorul șef al ziarului local „Răsunetul” li s-au decernat medalia „Virtutea literară”, semn de prețuire pentru tot ce fac în folosul culturii naționale.

Aceași medalie a fost acordată domnului GHEORGHE BĂNESCU de la Filiala Mureș a Ligii Scriitorilor, pentru editarea unui album extraordinar documentar și estetic despre istoria țării, dedicat Marii Uniri care a fost lansat în mai multe orașe din țară.Domnul MIRCEA DORIN ISTRATE, poet și scriitor din Târgu Mureș, președintele Filialei Mureș a fost evidențiat pentru activitatea sa deosebită și i s-a acordat “Diploma de excelență”, pentru promovarea literaturii române contemporane și buna colaborare cu autorul, domnia sa organizând numeroase acțiuni culturale în anul Centenarului Marii Uniri.

https://i0.wp.com/www.napocanews.ro/wp-content/uploads/2019/03/20190228_171547.jpg

A urmat premierea cărților apărute în 2018, premierea fiind făcută de domnul președinte național al Ligii Scriitorilor AL. FLORIN ŢENE și de domnul IULIAN PATCA, președintele filialei Cluj.

 

1. Premiul național se acordă domnului RADU VIDA pentru romanul „Iubirile vikingilor”, Editura Napoca Star, Cluj-Napoca.
2. Premiul pentru „Cartea de poezie” (din 74 de nominalizări) se acordă
· domnului IONUŢ ŢENE-pentru volumul « Ridurile pietrei », Editura Casa Cărții de Știință, Cluj-Napoca
· domnului LUCIAN DUMBRAVĂ-pentru volumul « Valenţele sinelui, » Editura Armonii Culturale, jud. Vrancea
3. Premiul pentru Cartea de proză (din 26 de nominalizări)
· MIHAI SĂLCUŢAN, pentru cartea „Poduri de Prut”, Editura EditGraph, Buzău, București
4. Premiul pentru „Cartea de satiră și umor” (din 17 nominalizări=
· EUGEN ALBU, pentru volumul „Viitorul de ieri”, Editura Napoca Star, Cluj-Napoca
5. Premiul pentru „Cartea de critică, eseu și istorie literară” (din 16 nominalizări)
· VOICHIŢA PĂLĂCEAN-VEREŞ-pentru volumul „Migrând printre cuvinte”, Editura Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, București
6. Premiul pentru „Cartea de memorialistică și spiritualitate” ( din 15 nominalizări)
· VOICHIŢA TULCAN MACOVEI-pentru lucrarea „Origini”, Editura Multimedia Internațional, Arad
7. Premiul pentru „Cartea monografică și de cultivare a valorilor tradiționale” (din 14 nominalizări)
· FLOARE RANTA CÂNDEA-pentru volumul „Macea, înscrisuri monografice”, Editura Guttenberg, Arad

Această scriitoare din Arad a dat telefon în direct, felicitând, din partea Filialei Ligii Scriitorilor Arad, pe organizatorii manifestării de înalta ținută.Cu regretul că nu au putut veni, dar se revanșează pe 28 martie la lansarea cărții despre Al.Florin Țene.

8. Premiul pentru „Cartea de antologie și de cultivare a valorilor literare” ( din 17 nominalizări)

· ELENA CONDREI-pentru volumul „Cu fața spre Universitate”, Editura Geea, Botoșani
9. Premiul pentru „Cartea de debut” ( din 11 nominalizări)
· OLIMPIA BURIAN-pentru volumul „Târziul clipei”, Editura Napoca Nova, Cluj-Napoca
10. Premiul pentru „Cartea de publicistică literară” (din 13 nominalizări)
· ZENO MILLEA-pentru volumul „Pericolul românesc la începutul secolului XX”, Editura Napoca Star, Cluj-Napoca
11. Premiul „Laudatio” al revistei „Agora literară”
· VASILE B. GĂDĂLIN-pentru întreaga sa operă literară

12. Premiul „Artur Silvestri” al cenaclului omonim și al Asociației Române pentru Patrimoniu
EUGEN COŢA-pentru antologia de autor „Sonete vesele și triste”, editura Napoca Nova, Cluj-Napoca
13. Premiul Special al Ligii Scriitorilor din România
· GHEORGHE ONEA-pentru volumul “Anotimpul iubirii”, Editura EditGraph, Buzău
14. Premiul pentru „Publicații literare periodice”
· Revista „CLAVIATURI” ( Brașov)-coordonator George g. Echim
· Revista „CONEXIUNI LITERARE” (Bistrița), director fondator Dorel Cosma
· Revista on-line „LUCEAFĂRUL” (Botoșani), director Ion Istrate
Diplome de excelență
· IOAN BENCHE-pentru volumul de poezie „Din Cântarea Cântărilor-balsam de cuvânt”
· NICOLAE SUCIU-pentru antologia de debut „Cronica unui cititor fără asemănare”

A mai fost acordată o diplomă restantă doamnei LIUBOMERA MARUSCIAC pentru toată activitatea domniei sale.

Cei premiați prezenți la ședință au luat cuvântul, mulțumind și aducând completări operei pe care au scris-o.

În final doamna LUCIA ELENA LOCUSTEANU a recitat o frumoasă poezie compusă de domnia sa și adresată celor al căror cuvânt devenind balsam pentru suflet au fost răsplătiți cu premii, poezie din care reținem doar câteva versuri memorabile care ne-au atins inima:

„Cuvântul lor e har divin
Ce-i răsplătit astăzi din plin
I-a înrobit cu-al lui senin
Cuvântu-i greu de mânuit
De așezat, de potrivit
La locul sfânt ce-i șlefuit
L-au cizelat cu drag și dor
Și-a înflorit în mâna lor.
Cuvânt rostit în miez de noapte
E a iubirii calde șoapte
E-a patriei dulce rostire
A limbii noastre nemurire”

Premianții vor beneficia de reduceri substanțiale la publicarea următorului volum, dacă va apărea sub egida Editurii Napoca Nova, în termen de 12 luni după festivitatea de premiere.

Următoarea ședință va avea loc în 28 martie când va fi lansată cartea „Alexandru Florin Țene-Atitudini literare la începutul secolului XXI” de Voichița Tulcan Macovei, unde vor vorbi: Lucia Elena Locusteanu, Iulian Patca, Lucia Bibar’, Floarea Ranta Gândea și autoarea.

Liliana Derevici (http://www.napocanews.ro/)

STATUTUL
LIGII SCRIITORILOR

Resultado de imagen de liga scriitorilor romani

Resultado de imagen de ALEXANDRU FLORIN TENEhttps://ligascriitorilorromani.wordpress.com/liga-scriitorilor-romani/statut/

–––––VA DORIM O PRIMAVARA FERICITA!

https://lh3.googleusercontent.com/-bXG22Q8Ks_k/WMUW3nIwvfI/AAAAAAACrVo/f4DQZxybJeQFeEtYr0xd6xDoxhosIBVgACJoC/w321-h480-n-rw/Primavera.gif

*******DIASPORA ARE TALENT !-CLAUDIA VESA (ITALIA)

revista-hai-romania-marinmihai-spania-mihaimarin-wordpress-cRevista HAI,ROMANIA! : Felicidades,CLAUDIA VESA! 🙂

 

 

 

O voce care te lasă cu gura căscată | Claudia Vesa – Românii au Talent

„Dacă nu ajungeam în Italia, Claudia murea“: povestea impresionantă a unei concurente de la „Românii au talent“  „Dacă nu ajungeam în Italia, Claudia murea“: povestea impresionantă a unei concurente de la „Românii au talent

„Dacă nu ajungeam în Italia, Claudia murea“: povestea impresionantă a unei concurente de la „Românii au talent“
Şansele Claudiei în România erau mici, însă în Italia s-a întâmplat un miracol, cum îl numeşte mama fetei FOTO Pro TV
În a patra ediţie „Românii au talent“, Claudia Vesa, în vârstă de 21 de ani, a emoţionat până la lacrimi juriul şi publicul cu interpretarea unei arii de operă, însă mama tinerei a dezvăluit povestea dureroasă din spatele vocii.

Claudia Vesa a emoţionat cu interpretarea ariei „O sole mio“ pe scena de la „Românii au talent“, dar mai ales cu povestea de viaţă. Claudia s-a născut, în Timişoara, cu probleme de sănătate. Mama ei şi-a dat seama care este afecţiunea de care suferă după ce a început să caute pe internet simptomele. Medicii din Ungaria, la care a ajuns cu fetiţa, i-au confirmat diagnosticul de fenilcetonurie, o boală genetică gravă, care în lipsa unui tratament adecvat duce la o întârziere mintală cu instalare progresivă, fiindu-i afectate văzut, auzul, vorbitul şi mersul. Părinţii au hotărât să plece cu ea în Italia, unde s-au şi stabilit şi unde Claudia a început să facă fizioterapie, ca să poată merge şi vorbi, potrivit Pro TV. „Claudia s-a născut cu o boală metabolică foarte, foarte gravă. Medicii mi-au spus că nu există tratament în România, mi-au zis că este retrardă. Pe măsură ce trecea timpul, boala se agrava, a început să aibă crize epileptice, îşi pierduse auzul şi văzul. Nu ştiam ce să facem, mi-a fost greu să accept situaţia şi să o las să moară. Dacă nu ajungeam în Italia, Claudia murea. Este un miracol foarte mare“, a povestit mama tinerei. Când Claudia a început şcoala, au apărut alte probleme. Abia la 13 ani, ea a început să scrie şi să citească. Are doar liceul terminat şi ştie doar italiana, pentru că i-a fost imposibil să înveţe alte limbi. „A mers la o şcoală normală, în Italia nu sunt şcoli pentru copii handicapaţi. Nu reuşea să scrie şi să facă calcule foarte bune, dar desena foarte frumos. La început, nu putea să perceapă literele aşa cum le vedem noi în mod normal, deci nu putea să înveţe să scrie şi să citească. Doar desena“, spune mama ei. „Patru luni, statul italian nu a mai putut să îi ofere Claudiei tratamentul gratuit pe care i l-a oferit de-a lungul timpului, iar problemele ei s-au agravat. Claudia nu se poate angaja pe nicăieri din cauza bolii, singurul lucru pe care îl poate face bine e să cânte“, mărturiseşte femeia. La 16 ani, Claudia a început să cânte, inspirată de mama ei, care cânta prin casă sau la karaoke. La 18 ani, Claudia a început să cânte operă, fără să înveţe de la nimeni, apoi a început să ia lecţii de canto clasic. În Italia, aceasta a participat la concursuri de muzică, a apărut şi la posturi locale de TV, a fost şi la preselecţiile unui alt concurs de talente. „Acum nu reuşeşte să facă multe, dar cântă. Pentru fiica mea, muzica înseamnă totul, pentru că având problemele ei de sănătate, nu reuşeşte să facă alte lucruri, iar cântatul este lucrul care îi iese foarte bine“, a încheiat mama tinerei. (https://adevarul.ro/)

RECOMANDARI BLOGURI

https://festivaluldearte.files.wordpress.com/2018/11/cropped-imgp4958.jpg?w=825&h=432

https://festivaluldearte.wordpress.com/

Speram sa avem cati mai multi tineri si copii artisti din diaspora sau romani! Profesorii care vor preda masterclasses in cadrul Festivalului de arte sunt exceptionali, recunoscuti ca mari artisti pe plan international! Pana pe 20 martie 2019 avem un discount de 10% la taxa cursurilor.

https://festivaluldearte.wordpress.com/2019/02/14/festival-of-arts-campina-2019-presentation/

https://festivaluldearte.files.wordpress.com/2019/02/slide1.jpg

REVISTA HAI ROMANIA-MARIN MIHAI-SPANIA

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: