Diaspora.ARTISTULUI PLASTIC ROMAN ALEXANDRU DARIDA (Chicago -SUA) I S-A DECERNAT PREMIUL INTERNATIONAL ´´SANDRO BOTTICELLI´´ LA PALATUL BORGHESE DIN FLORENTA-ITALIA


ARTISTULUI PLASTIC ALEXANDRU DARIDA (SUA) I S-A DECERNAT PREMIUL INTERNATIONAL ´´BOTTICELLI´´

La Palatul Borghese  din Florenta  a avut  loc  recent Gala si receptia  premiilor Botticelli ,a anuntat ´´Gandacul de Colorado´´ (SUA) ,publicatie a romanilor de pretutindeni.

Florenta este locul unde a aparut curentul artistic Renastere si gazduiieste  peste 80 de muzee .Aici si-au desavarsit o mare parte din realizari cei mai renumiti artisti ai renasterii  . Aceasta denumire este folosita pentru a descrie schimbarile culturale care au avut loc in secolul  XV-lea si XVI -lea in Italia  si care au influentat cea mai mare parte din Europa.

https://i0.wp.com/www.satmareanul.net/wp-content/uploads/2014/10/Pictura-Darida1.jpg

Ceremonia Premiilor Botticelli a fost un omagiu  adus creativitatii si artistilor contemporani  cu un spirit artistic  inovator ,de exceptie. La eveniment au participat oameni de cultura si arta din peste 25 de tari

Resultado de imagen de picturi alexandru darida

Alexandru Darida  e in perimetrul unor astre a caror centru de gravitatie este  insusi arta lui prin care reuseste sa se reinventeze  pe scena mondiala . Maestrul abordeaza subiecte inedite in lucrarile lui cum ar fii: legartura dintre  mediul inconjurator si om,schimbarile climatice, cercetarea celulelor Stem, fuziunea dintre arta si forta quantica, eternul feminin sau miracolul cosmic.

Resultado de imagen de ALEXANDRU DARIDA

Tablourile lui sunt intr-o permanenta devenire .Artistul se identifica  cu dorinta de a creea lumina si armonie intr-o lume in care arta isi cauta  suprema inspiratie in haosul  strazii contemporane ori in dezechilibrul sistemelor de valori.

Resultado de imagen de alexandru darida

Textura gestuala ,senzualitatea culorii intr-o expresivitate cromatica maxima  creaza un limbaj plastic unic inconfundabil. Doina Uricariu ,autor,poet ,critic de arta  in New York spune:” Pictura lui Darida e o geologie spirituala si emotionala”. De asemenea criticul de arta American declara: ” Lucrarile lui Darida   reflecta o cromatica atmosferica dramatica evocind emotii puternice Aceasta  reveleaza  forta vizuala de patrundere a artistului.” 

https://i2.wp.com/www.gandaculdecolorado.com/wp-content/uploads/2015/10/logo_style1-1.pngAlexandru Darida a participat la numeroase expozitii in muzee si galerii  promovind cultura si arta in spatiul international.De peste 30 de ani isi  desfasoara activitatea in orasul Chicago unde are studioul si galeria de arta. (http://www.gandaculdecolorado.com)

Selectie imgini : MM

Resultado de imagen de picturi alexandru darida

FOTO:2018.ALEXANDRU DARIDA SI SOTIA SA,SOPRANA MARIANA DARIDA,LA GALA DE PRIMIRE A PREMIULUI LEONARDO DA VINCI,LA FLORENTA

*******

Resultado de imagen de picturi alexandru darida

Alexandru Darida Chicago Artitst Biography

Resultado de imagen de picturi alexandru darida

Resultado de imagen de picturi alexandru darida

revista-hai-romania-marinmihai-spania-mihaimarin-wordpress-c

Resultado de imagen de picturi alexandru darida

https://mihaimarin.files.wordpress.com/2018/09/marin-mihai-spania-citate-despre-limba-romana-fericire-diaspora.png?w=229&zoom=2

RECOMANDARI BLOGURI:

ERWIN LUCIAN BURERIU

Resultado de imagen de LUCIAN BURERIU

ALTERA PARS-Blog literar-artistic pentru mine și prietenii mei adevărați

Erwin Lucian Bureriu. Studii universitare: Facultatea de filologie, Universitatea Timișoara. Redactor la radio și televiziune, Timișoara și București, secretar general de redacție la revista Orizont, Timișoara. Îi apar cărți de poezie, proză și eseistică. Membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1968. A publicat eseuri și beletristică în țară, Germania, Canada, SUA. Este activ în presa de specialitate.

https://bureriu.wordpress.com/

Resultado de imagen de LUCIAN BURERIU

REVISTA HAI ROMANIA-MARIN MIHAI-SPANIA


 

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.