POEZIE DE DRAGOSTE SI EPIGRAME.Festivalul-concurs „Umor Fără Frontiere în Ţara de Sus”, la Vama-Suceava// Artista Andreea Bălan a făcut stop cardio-respirator în timpul nașterii!


Resultado de imagen de andreea balan

Festivalul-concurs „Umor Fără Frontiere în Ţara de Sus”, la Vama

Festivalul-concurs„Umor Fără Frontiere în Ţara de Sus”, ediţia a VIII-a, va avea loc anul acesta pe 7 septembrie, la Vama. Concursul literar are două secţiuni, „Poezie de dragoste” şi „Epigramă”. La secţiunea „Poezie de dragoste”, autorii, ulterior participanţi, apoi concurenţi şi în final premianţi, vor avea libertatea „de a elibera din profunzimea lirică a sufletului auctorial detalii şi fineţuri care să convingă cititorii că, indiferent de ce va fi nou şi interesant prin galaxie, iubirea şi poezia vor rămâne la locul lor”. La secţiunea „Epigramă”, tema este „Regret”.

Creaţiile, inedite şi originale, se vor trimite, în perioada 1 mai – 15 iunie 2019, prin e-mail intitulat „Pentru concurs 2019”, la: mugurel_sasu@yahoo.com, ca ataşamente separate, fiecare având precizată denumirea secţiunii, semnate şi cu datele personale ale autorului (nume, număr de telefon, adresă). „Vă rugăm să iniţiaţi e-mailul pentru ceea ce trimiteţi pentru concurs, dar şi pentru votare, dacă se răspunde la un alt e-mail, contribuţia dumneavoastră poate trece neobservată. Dacă trec 3-4 zile şi nu primiţi confirmare, înseamnă că e o problemă şi vă rog să reveniţi”, a explicat ec. Ioan Mugurel Sasu, preşedintele executiv al Cenaclului „Nectarie” Vama – Bucovina şi redactor-şef al Revistei „Surâsul Bucovinei”, principalii organizatori ai competiţiei.

Jurizare

Cel care va primi creaţiile literare pentru festival va forma un document în care singura posibilitate de identificare va fi un număr curent, desigur tot pe secţiuni, documentul va fi pus la dispoziţia celor care participă, pentru jurizare. Jurizarea va consta în notarea cu câte un punct a cinci creaţii, exceptând pe cele proprii, aceste puncte vor fi la baza premierii. Pentru a nu exista dubii, tabelul cu votarea va fi ulterior publicat, fiecare putând să verifice corectitudinea cu care i s-a luat în calcul votul.

„Aşteptăm elementele participării domniilor voastre între 1 mai şi 15 iunie 2019. Acele creaţii care suferă prin lipsă de originalitate sau nu sunt inedite, cele nesemnate sau ale căror autori nu votează, constatate astfel la primire sau cu ocazia jurizării, vor fi eliminate din concurs”, a mai completat Ioan Mugurel Sasu. Premiile, menţiunile şi alte forme de respect pentru calitatea lucrărilor expediate se vor materializa în diplome, acestea vor fi expediate prin poştă celor care din diferite motive nu vor putea fi prezenţi la festivitatea de premiere.

Parteneriate

La secţiunea „Poezie de dragoste” se vor trimite două creaţii, iar la secţiunea „Epigramă” vor fi trimise trei. În ambele cazuri vor fi documente Word ataşate la e-mail. Se poate participa la una sau la amândouă secţiunile. La acest concurs poate participa oricine se consideră poet sau epigramist, „condiţia fiind ca să-şi asume riscul de a ocupa o altă poziţie în clasamentul final decât cea pe care o speră”.

„Ne dorim parteneriatul Asociaţiei <Universul Prieteniei>şi sperăm să avem parte de colaborarea Primăriei şi a Consiliului Local Vama, a AsociaţieiLiterare<Păstorel> Iaşi, a Societăţii Scriitorilor Bucovineni, a Asociaţiei Scriitorilor şi Artiştilor din Ţara Dornelor, a revistei <Bucovina literară>, a tuturor oamenilor de cultură care se simt cu sufletul alături de noi”, a transmis ec. Ioan Mugurel Sasu. Organizatorii mai anunţă că nu vor putea deconta cheltuieli de transport şi cazare pentru participanţi.( https://www.monitorulsv.ro/ )

*******************mesaj

revista-hai-romania-marinmihai-spania-mihaimarin-wordpress-c

MULTA SANATATE si PUTERE,ANDREEA!

–––––

Artista ploiesteanca Andreea Bălan a făcut stop cardio-respirator în timpul nașterii !

O informație care s-a aflat luni seara a șocat întreaga Românie. Andreea Bălan a făcut stop cardio-respirator în timpul nașterii. Totul s-a petrecut la spitalul Sanador.

Andreea Balan – Nopti de vara

Andreea Balan – Trippin

Dezvăluiri incredibile după ce Andreea Bălan a suferit un stop-cardiac. Medicul care a salvat-o, șochează: “Această complicație este mai frecventă la nașterile …”

Artista Andreea Bălan a fost salvată printr-o miunune, medicii reuşinând să o stabilizeze. Conf. dr. Doru Herghelegiu, medicul care a salvat-o pe Andreea Bălan, a declarat că ceea ce s-a întâmplat în cazul Andreei Bălan este o complicaţie mai frecventă la naşterile naturale, decât în cazul operaţiilor de cezariană.

„A fost o situaţie critică, într-adevăr. Din nefericire, în consimţământul de naştere este undeva un paragraf în care este specificat şi acest eveniment nefavorabil, riscul de a muri. Multe paciente, în special cele care nasc pe cale naturală sunt revoltate: ‘cum? eu pot să mor la o naştere naturală?’ Trebuie să menţionez că această complicaţie care a apărut în cazul doamnei Bălan este mai frecventă la naşterile pe cale naturală şi nu la naşterile prin cezariană. Este o complicaţie extrem de rară – survine la un număr mare de 80.000 de naşteri, dar cu o mortalitate extraordinar de mare. Nu sunt statistici foarte sigure, dar peste 90% din paciente mor”, a spus Doru Herghelegiu. (https://www.capital.ro/)

REVISTA HAI ROMANIA-MARIN MIHAI-SPANIA

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.