PICTURILE RELGIOASE ALE SCRIITORULUI CRISTIAN PETRU BALAN (SUA)


Manastirea Curtea de Arges -Romania.FOTO : Marin MIHAI
Manastirea Curtea de Arges -Romania.FOTO: Marin MIHAI

HRISTOS A INVIAT !

–––––––––––––––-

( I ).PICTURILE RELGIOASE ALE SCRIITORULUI CRISTIAN PETRU BALAN (SUA)

Despre CRISTIAN PETRU BALAN: https://ro.wikipedia.org/wiki/Cristian_Petru_B%C4%83lan

SCRIITORUL CRISTIAN PETRU BALAN SI  SCULPTURA SA- IISUS ,REGELE ETERN AL ROMANIEI SI DISTRUGATORUL COMUNISMULUI SI AL ATEISMULUI

Fascinație divină – versuri – Cristian Petru Bălan-recita Manuela Cerasela Jerlaianu

NAȘTEREA MÂNTUITORULUI
Inline image
RĂSTIGNIREA  LUI  IISUS
 
Răstignirea Mântuitorului – icoană în ulei pe carton p.f.l., de Cristian Petru Bălan. În această scenă, apar Fecioara Maria susținută de Sf. Ioan și Maria Magdalena. Împrejur sunt soldații romani și mironosițele.

Inline image

IISUS PRIMEȘTE FLORI DIN PARTEA COPIILOR
În acest tablou este pictată soția mea Dorina și copiii noștri pe când erau mici,  Codrina (fetița care înmânează flori Mântuitorului) și Ozana, cu flori roșii în mână. Mai sunt și alți copii împrejur, într-un frumos și simplu peisaj natural.
Inline image
IISUS APARE ÎN FAȚA UNOR MICUȚI CIOBĂNAȘI ROMÂNI

Inline image

IISUS PĂSTORUL CEL BUN

Inline image
APOTEOZA MAICII DOMNULUI
Înfățișările unor îngeri au fost inspirate din chipurile copiilor și al soției pictorului.
https://apis.mail.yahoo.com/ws/v3/mailboxes/@.id==VjN-X4Xis1rXnXhf7PPrdNjXWga3DroCtfJgYZo2M8nd4K2fcshQdWQ7b0GRwVwRnDVU1wgGuEmj8sv-_LBLYcRMAg/messages/@.id==AGKMHPckueIGXMRRaA5vUBj5lQo/content/parts/@.id==4/thumbnail?appId=YMailNorrin&downloadWhenThumbnailFails=true&pid=4
 
Împreună cu regretata mea mătușă, Ortansa Marinescu (sora, în vârstă de 99 de ani, a mamei mele), mă aflu în fața capelei cimitirului „Eternitatea” din orașul prahovean Boldești-Scăieni, localitate unde am o casă în România, fronton pictat în întregime de mine cu icoane din imaginația mea, intercalate cu citate pe care le-am copiat din Biblie. Deasupra picturilor am plasat și sculptura mea intitulată „Îngerul Judecății” , lucrare neprinsă în această imagine. Cimitirul este locat pe una din străzile principale din miezul orașului și picturile se află acolo de un număr bun de ani. Prin fața ei au trecut mii de oameni, iar mai recent, așa, de curiozitate, am întrebat pe vreo zece foști consăteni dacă le place cadoul făcut de mine orașului. Toți, fără excepție, nu mai conteneau cu laudele, dar nu asta urmăream eu, ci voiam să fac un altfel de sondaj, căci altceva mă interesa pe mine – și anume dacă au citit citatele din Biblie scrise de mine între icoane… Fiecare în parte a recunoscut sincer că (absolut niciunul !) nu le-a citit sau că nu a avut timp să le descifreze, fiind prea lungi (deși eu le scrisesem foarte clar, artistic, ceea ce mi-a luat vreo 2 zile de lucru… Ei bine, aceasta m-a cam durut, deoarece, la recensământul populației, 98% din români au declarat că sunt…„creștini”. Și încă: buni creștini! Totuși, o statistică mai recentă arată că peste 95% din populația României nu a citit niciodată Biblia (doar cei cărăra ortodocșii le zic pocăiți, doar ei au citit-o, însă nici aceștia în întregime). Pentru comparație, polonezii, în proporție de 67%, au citit Biblia). De aceea, mă întreb serios: suntem noi românii cu adevărat un popor creștin? 
Inline image
Cristian Petru Bălan:   MAMA, bust în ghips, pe care l-am realizat în țară pe când mama trăia.
Inline image
PICTURI RELIGIOASE SI SCULPTURI DE CRISTIAN PETRU BALAN (SUA)
*****
VA MULTUMIM CA SUNTETI PRIETENII SI COLABORATORII REVISTEI ´´HAI,ROMANIA!´´. PASTE FERICIT !
LUMINA INVIERII SA VA ADUCA PACE,SANATATE ,IUBIRE SI TOT CE VA DORITI.
SE POATE,SA FIM CU TOTII MAI BUNI ! 🙂
revista-hai-romania-marinmihai-spania-mihaimarin-wordpress-c
Resultado de imagen de PASTE FERICIT

Proconsul – Un om mai bun (Official Video)

(II).ALTE PICTURI REALIZATE DE SCRIITORUL CRISTIAN PETRU BALAN (SUA)

Inline image

DOMNIȘOARA PRIMĂVARĂ. Ulei pe placaj.
Inline image
MAMA ȘI COPILUL. Ulei pe pânză.
 

Inline image

 

NUD LA MARE (COPIE DUPĂ NICOLAE GRIGORESCU). Ulei pe carton.
 
Am făcut o copie după pictura impresionistă a celui mai mare pictor liric român NICOLAE GRIGORESCU, intitulată NUD PE MALUL MĂRII… Am fost „acuzat” de unii prieteni că ştiu să pictez doar icoane, biserici, chipuri sfinte, dar iată că, recunoscându-mi păcatele, ştiu să pictez şi femei goale !… Mai mult decât atât: această faimoasă operă grigoresciană m-a inspirat să scriu sonetul publicat mai jos şi pe care l-am intitulat „ÎNFRUNTĂ-MĂ CU TRUPUL ROBIT DE PURITATE”… Iar pt. cine nu ştie, amintesc că „Nud pe malul mării” este un portret al ZETTINEI URECHIA, soţia istoricului V.A. Urechia, prieten bun cu maestrul. Zettina i-a servit de mai multe ori ca model artistului, probabil chiar şi în tablourile cu ţărănci (iar eu cred că acest nobil „sacrificiu” stimata doamnă l-a făcut cu aprobarea soțului și nicidecum… acasă la maestrul Grigorescu)…
 

Inline image

 

 
PORTRETUL ÎN DESEN-TUȘ AL MARELUI CRISTOLOG, STERIE DIAMANDI (22 aug. 1898-12 iunie 1981). 
Profesorul Diamandi a fost cel mai mare scriitor aromân din țară.  El este autorul excepționalei trilogii „Fiul omului, Fiul lui Dumnezeu” (Viața lui Iisus Hristos). Scriitorul m-a onorat cu prietenia lui.
 

Inline image

PORTRET DE FATĂ. Ulei pe carton.
 

Inline image

 

PORTRETUL UNUI TÂNĂR PLECAT PREA DEVREME DINTRE NOI. Ulei pe carton.
 

Inline image

 

ELEVĂ COMUNICÂND CU COLEGII EI „VIA COMPUTER”.  Ulei pe carton.
 

Inline image

 

 
PORTRETUL  LUI  ILIE B. RĂSPOP (1888-1952)
Unul din nepoţii poetului Octavian Goga a fost ILIE B. RĂSPOP (1888-1952) care, între anii 1938-1940, ajunsese primarul comunei Scăieni – actualul oraş prahovean Boldeşti-Scăieni. Deoarece în această scurtă perioadă primarul a ridicat enorm acea localitate cu mari lucrări edilitare (o biserică monumentală,, baia comunală, monumentul eroilor, dispensarul veterinar, un trotuar de ciment, un impunător cămin cultural ş.a.), eu i-am pictat portretul la intrarea în actuala Casă de cultură „Mihai Eminescu” din oraş. Imediat după fuga mea din ţară, portretul domnului Răspop a fost acoperit cu tencuială, dar după prăbuşirea comunismului, eu l-am scos din nou la iveală. Aici este fotografia portretului, făcută imediat după ce i-am curăţat tencuiala. O copie după portret i-am trimis-o tânărului actor de filme Bogdan Albulescu, strănepotul fostului primar.

Inline image
PORTRETUL PRIMULUI PREȘEDINTE AUSTRIAC, KARL RENNER (14 dec.1870-31 dec.1950), ATAȘAT PE FAȚADA BIBLIOTECII „RENNER” DIN ORAȘUL AUSTRIAC GLOGGNITZ UNDE A LOCUIT EL O PERIOADĂ. ÎN ACEL ORAȘ AM STAT ȘI EU UN AN ȘI I-AM PICTAT PORTRETUL.

Inline image

DORINA BĂLAN, SOȚIA AUTORULUI. Ulei și culori acrilice, pe pânză.

Inline image

 

LUCRÂND LA PORTRETUL „JUNELE EMINESCU ÎN PĂDUREA DE LA IPOTEȘTI, RELAXÂNDU-SE ÎN NATURĂ”. Ulei pe pânză; azi 18 0ct. 2015)
Lucrând la finisarea tabloului JUNELE EMINESCU RELAXÂNDU-SE ÎN NATURĂ. Poză făcută în faţa casei noastre din America, locată într-o pădure-parc,

Inline image

 

 „JUNELE EMINESCU ÎN PĂDUREA DE LA IPOTEȘTI, RELAXÂNDU-SE ÎN NATURĂ” . Ulei pe pânză.

Eminescu, student la Viena, abia întors acasă, nu a mai avut răbdare și s-a dus  să se relaxeze puținîn pădurea din apropiere. Tabloul conține câteva elemente-simbol: lacul cu nuferi galbeni, plopii fără soț, floarea albastră, turmele de oi ș.a., 

Lângă picior, un șarpe veninos, 
simbolizând invidia, vrea să-l muște….

Inline image

PICTÂND PORTRETUL LUI MIHAI EMINESCU ÎN ULEI, PENTRU A FI ATAȘAT PE FRONTISPICIUL CASEI DE CULTURĂ „MIHAI EMINESCU”  DIN ORAȘUL PRHOVEAN BOLDEȘTI-SCĂIENI. Este cel mai mare portret din țară expus în anul 2000 pe o clădire publică.
 

Inline image

 

PORTRETUL LUI MIHAI EMINESCU PICTAT ÎN 1968. Ulei pe carton.
 

Inline image

UN PEISAJ DIN IMAGINAȚIE, UNA DIN PICTURILE MELE DE ÎNCEPUT, FĂCUTĂ PE CÂND ERAM ELEV ÎN Cl. a III-a ELEMENTARĂ.
 Una din primele mele încercări naïve în pictură (pe care o pierdusem printre maldăre de dosare) este acest aşa numitul „Peisaj în acuarele”, lucrat pe hârtie în perioada când eram elev în clasa a III-a primară. Altele, similare, s-au pierdut definitiv.
Inline image
************************************************

IONELA VAN REES-ZOTA(GERMANIA),CANDIDAT INDEPENDENT LA ALEGERILE EUROPARLAMENTARE-26 MAI 2019

https://www.asiiromani.com/wp-content/uploads/2019/03/Ionela_Logo_candidat-independent.-mica.jpg

Comunicat privind candidatura independentă a Ionelei van Rees-Zota la alegerile europarlamentare

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.