Summer Festival of Arts.Festivalul de arte, Câmpina 2019


Festivalul de arte, Câmpina ( 03-13 iulie 2019)

https://festivaluldearte.files.wordpress.com/2018/11/cropped-44311468_468996986942288_795555503747891200_n.jpg?w=360&h=360&crop=1

The Festival of Arts offers:
Summer courses and Masterclass in music, visual arts, theater and literary creation. The Faculty members have artistic international experience both as professionals in the mentioned artistic fields and as pedagogues.
In music we offer classes for classical music, pop music, folk music and jazz. In the classical music section we offer courses for all instruments, orchestra and chamber music courses, composition courses and musicology. All students will be able to present their program to the public.
The visual art courses – painting workshop – will be organized in age and experience groups, 2 hours per workshop every day. The painting workshop is designed to develop participants’ creativity and explore the field of fine arts. At the end of the festival, the works of all participants will be displayed in the foyer of the „Geo Bogza” Cultural House and will be published in the festival brochure.
Drama and acting courses are designed to give learners the opportunity to grow in multiple ways, including helping them to better communication, developing vocabulary, creativity, attention, memory and socializing. The course will offer captivating imagination exercises and it will provide techniques for translating personal experiences into acting and bringing to the life of a character. At the end of the festival, the students of this section will present a play with the script they designed during the course.
The creative writing courses will stimulate learners to elaborate more works and present them to the public. In the end, their works will be published in the festival brochure.
https://festivaluldearte.files.wordpress.com/2019/03/cropped-imgp5670-2.jpg
Parteneri:
Consiliul Local și Primãria Municipiului Câmpina
Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza” Câmpina
Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Câmpina
Societatea Filarmonică din Câmpina
Parohia Sfântul Anton de Padova, Câmpina
Best Bridge Services SRL
Cursuri de varã și Masterclass în muzicã, arte plastice, teatru și creație literară – inițierea și dezvoltarea tinerilor artiști

https://festivaluldearte.files.wordpress.com/2019/03/cropped-imgp5016-2.jpg

Prezentare :

1        Introducere

În anul în care România deține Președenția Uniunii Europene, declarând ca slogan „Coeziunea, o valoare europeană”, proiectul nostru definește în cea mai profundă esență a lui toate dezideratele implicate de acesta.

Proiectul „Festivalul de arte” vizează creșterea și diseminarea culturii naționale și universale în cadrul unor serii de evenimente artistice care reunesc toate domeniile artei și care au drept scop coeziunea între maeștri și discipoli, între artiști consacrați și tineri talentați care se formează în domeniul artistic.

Așa cum am demonstrat în toate evenimentele organizate deja, unul dintre cele mai importante rezultate ale proiectului „Festivalul de arte” și ale stagiunii premergătoare lui, denumită „Prologul festivalului”, este că tineri și copii talentați din întreaga regiune se pot afirma și pot deveni cunoscuți la nivel local, național și internațional.

Studiul în domeniul artistic presupune, poate mai mult ca în orice alte domenii, continuitate și perseverență, de multe ori foarte greu de realizat. Elevii și studenții dedicați acestui domeniu fac eforturi deosebite conform programelor de învățământ, astfel încât perioada vacanței de vară este necesară pentru relaxare și refacerea resurselor lor intelectuale și fizice prin schimbarea activităților cotidiene.

Relaxarea și refacerea resurselor pe timpul vacanței au impus găsirea unei locații de desfășurare a Festivalului astfel încât tinerii să beneficieze de o serie de avantaje, toate oferite de minunatul oraș Câmpina: izolarea de traficul rutier intens, pitorescul așezării, aerul curat, zilele însorite, toate cu efect benefic asupra sănătății.

2        Prezentare generală a Festivalului de arte

Proiectul nostru pornește de la ideea de a satisface nevoia de odihnă și recreere concomitent cu studiul zilnic într-un mediu profesionist, competitiv și plăcut.

Considerăm că alăturarea celor patru domenii – muzica, artele plastice, teatrul și creația literară – contribuie la dezvoltarea spiritului artistic și la motivarea individuală a participanților.

Totodată, am constatat că în rândul elevilor și studenților există dorința de a participa la evenimente care să îmbine cursurile susținute de profesori renumiți, cu posibilitatea de a socializa cu colegi din diverse zone ale țării precum și din străinătate.

Nu în ultimul rând, lăsăm deschisă participarea copiilor care doresc să facă primii pași în domeniul artistic, organizând pentru ei cursuri de inițiere în muzică, pe diferite instrumente, în arte plastice, în teatru sau creație literară. Dorim să putem acomoda inclusiv adulți care doresc să dezvolte sau să perfecționeze un hobby artistic în domeniile: arte plastice, teatru sau creație literară.

Pentru copiii din Câmpina care nu au posibilitățile materiale de a participa la cursurile din cadrul Festivalului, oferim un număr de 5 burse și facem campanii de strângere de fonduri pentru mărirea acestuia.

Grupul țintă este constituit din elevi și studenți din țară și străinătate, de la liceele vocaționale și de la școlile de muzică și arte plastice.

2.1       Muzica

Cursurile muzicale, studiul individual, cenaclurile și cursurile de teatru se vor desfășura în cadrul liceelor din Câmpina, la Casa de Cultură „Geo Bogza”, la Biserica Catolică Sfântul Anton și în alte locații care dețin piane.

Tinerii muzicieni vor putea participa în ansambluri camerale, iar în condițiile existenței unui număr destul de mare și complex de cursanți, se va constitui o orchestră care va pregăti un concert de final. De asemenea, studenții de la muzicologie vor fi îndrumați să scrie cronici musicale pentru întreaga perioadă a festivalului, urmând ca cele mai valoroase lucrări să le publicăm în revista festivalului.

Studenții de la Compoziție au oportunitatea să-și prezinte lucrări în primă audiție absolută în cadrul festivalului.

Participanții vor susține concerte și recitaluri în diferite zile și locații. Finalitatea Festivalului va fi un concert de o mai mare amploare.

2.2       Arte plastice

Cursurile de artă plastică – ateliere de pictură – vor fi organizate în 3 grupe (grupa clasele II-IV, clasele V-VIII și clasele IX-XII+), câte 2 ore de atelier, în fiecare zi. Atelierul de pictură este menit să dezvolte participanților creativitatea și să exploreze domeniul artelor plastice. Aceștia vor realiza lucrări împreună cu grupa de vârstă din care vor face parte. La finalul Festivalului, lucrările tuturor participanților vor fi expuse în sala în care va avea loc Concertul final și vor fi publicate în broșura Festivalului.

2.3       Teatru

Cursurile de teatru și actorie sunt menite să ofere cursanților oportunitatea de a se dezvolta sub multiple aspecte, inclusiv îi ajută să se cunoască mai bine pe ei înșiși, să-și dezvolte abilitățile de comunicare, dicția, vocabularul, creativitatea și capacitatea de a socializa cu ușurință. Doamna Valeria Sanda Ioniță și colaboratorii domniei sale vor dezvălui pasionaților de teatru și film perspective multiple ale profesiei de actor. Cursul va introduce noțiuni practice despre dicție și mișcare, va propune exerciții captivante de imaginație, va oferi tehnici de transpunere a experiențelor personale în actorie și în viața unui personaj. Cursul va propune diverse jocuri de improvizație menite să dezvolte atenția, viteza de reacție și capacitatea de memorare. Ca rezultat imediat al cursului, participanții vor căpăta încredere în propriile forțe, vor dobândi dezinvoltură în relațiile interumane și vor învăța să reacționeze spontan. La finalul festivalului, cursanții acestei secții vor prezenta o piesă de teatru cu scenariul conceput de ei în timpul cursului.

  2.4       Creație literară

Resultado de imagen de florin dochia

Cu o vastă experiență de scriitori dar și de organizatori și profesori în cadrul taberelor de creație literară, domnul Florin Dochia și doamna prof. dr. Gina Agapie vor asigura desfășurarea acestor cursuri la cel mai înalt nivel de creativitate, profesionalism și eficiență, finalizând cu publicarea lucrărilor scrise de cursanți într-o revistă a Festivalului de arte realizată cu sprijinul Maestrului Florin Dochia.

Scopul declarat al acestor activități este atragerea și cultivarea de noi talente literare, incluzând participarea tinerilor și a copiilor cu talent în acest domeniu artistic.

2.5      Echipa de conducere și profesorii festivalului

Președinte al Festivalului: PROF. HORIA SABIN DRĂGOI

Director Artistic: PROF. DR. DIANA SPÂNU-DĂNILĂ

Consilier Muzical: PROF. DR. MIRUNA MARIA NEGREA (Președintele Fundației Marțian Negrea)

Muzică:

ADRIAN SUCIU – pian și improvizație (Universitatea Mozarteum Salzburg, Austria)

PROF. UNIV. DR. CORINA IBĂNESCU – pian și acompaniament (Universitatea Transilvania Braşov)

PROF. DR. LELIA RĂDULESCU – pian (CNM „George Enescu” București)

PROF. MIHNEA ANTON DRĂGOI – pian (CNM „George Enescu” București

ILARION IONESCU-GALAȚI – vioară și dirijat (dirijor și director onorific al Filarmonicii din Ploiești)

LECT. UNIV. DR. CORINA BOLOLOI – vioară (UNMB)

PROF. MIHAELA MAILAT – vioară (CNM „George Enescu” București)

LUCIAN GABRIEL DĂNILĂ – vioară (Șef partidă Orchestra de Cameră Radio, București)

LUCIAN MORARU – violă

DR. RADU SINACI – violoncel (Șef partidă Orchestra de Cameră Radio, București)

PROF. DRD. MIRUNA ELENA VIDICAN – harpă (CNM „George Enescu”)

PROF. DR. TUDOR NICULESCU-MIZIL – chitară (Șc. Gim. de Arte Nr. 5, București)

PROF. ADRIAN STOICA – flaut (Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște)

PROF. MIRCEA LĂZĂRICĂ – trompetă (CNM „George Enescu” București)

PROF. UNIV. DR. DIANA MOȘ – muzică de cameră (Rector al UNMB)

LECT. UNIV. DR. OANA SPÂNU-VIȘENESCU – muzică de cameră (UNMB)

CONF. UNIV. DR. MARIA CLAUDIA CODREANU – canto (UNMB)

CONF. UNIV. DR. IULIA ISAEV – canto (UNMB)

PROF. DR. FLORIN RĂDUCANU – jazz și improvizație (CNM „George Enescu” București)

PROF. UNIV. DR. MIHAI COSMA – muzicologie (UNMB)

CONF. UNIV. DR. DIANA DEMBINSKI VODĂ – compoziție (UNMB)

PROF. ALEXANDRA ARIADNA MIHAI – muzică ușoară și muzic-hall (Șc. Crina Mardare Music Experience)

PROF. MARIA STEPOVENCO – muzică ușoară (Tralala Music School)

Arte plastice:

CORINA PREDA-PERIANU (pictor și expert restaurator, București)

MARIA POȘTEA (grafician și ilustrator de carte, București)

Teatru:

LECT. UNIV. DR. MIHAI BISERICANU (UNATC „I. L. Caragiale”, București)

PROF. DR. LORETA NECULAI (actor și profesor, București)

Creație literară:

FLORIN DOCHIA (scriitor și jurnalist, Câmpina)

PROF. DR. GINA AGAPIE (profesor și scriitor, Buzău)

2.6       Organizatorii

2.6.1      Best Bridge Services SRL

Viziunea SC Best Bridge Services SRL este de a crea oportunități de afirmare și dezvoltare a noilor generații de tineri talentați în domeniul artelor.

Firma activează din 1995 și are o vastă experiență de management, marketing, strategia afacerilor și management de proiect. Pornind de la consultanță și instruire în management, în prezent SC Best Bridge Services SRL are ca principal domeniu de activitate promovarea și susținerea tinerelor talente în domeniul artelor, în special muzică și arte plastice.

Colaborează cu artiști de prestanță națională și internațională, profesori cu vastă experiență, talent pedagogic și dăruire profesională.

Directorul General, Anca Poștea a oferit programe de instruire și consultanță pentru manageri timp de peste 23 ani în Managementul Proiectelor, Managementul Schimbării, Management Strategic, Dezvoltarea Afacerii, Marketing şi Vânzări, Dezvoltarea Resurselor Umane.

2.6.2      Președintele festivalului, domnul profesor Horia Sabin Drăgoi

Prof. Horia Sabin Drăgoi are o extinsă experiență de management în domeniul cultural și educațional, a fost președinte și membru în numeroase jurii ale competițiilor muzicale naționale și internaționale și are o bogată activitate solistică și competițională în calitate de pianist.
Deține numeroase medalii, diplome și premii care atestă o prodigioasă activitate muzicală.

2.6.3      Director artistic, profesor dr. Diana Spânu-Dănilă

Prof. dr. Diana Spânu-Dănilă are o cuprinzătoare experiență de pianist, maestru corepetitor, profesor de corepetiție și acompaniament, muzicolog, inclusiv de autor de emisiuni radio. Deține numeroase premii naționale și internaționale la concursuri de pian, muzică de cameră și în muzicologie, a susținut turnee în țară și străinătate, realizând numeroase înregistrări.

2.6.4      Consilier muzical, Prof. Dr. Miruna-Maria Negrea

Prof. Dr. Miruna-Maria Negrea deține numeroase premii ca pianist, are o vastă experiență de profesor de pian, șef de catedră și muzicolog, autor de emisiuni radio, membru în juriile concursurilor, solist și artist instrumentist pian al orchestrei simfonice a Filarmonicii „Paul Constantinescu”, având și funcția de Director Artistic al acestei instituții între anii 2012-2014. Este Președinte fondator al Fundației Marțian Negrea și inițiator al Concursului Naţional de Interpretare „Marţian Negrea”. Deține numeroase medalii, diplome și premii care atestă o prodigioasă activitate muzicală.

2.6.5      Coordonator arte plastice, profesor Maria Poștea

Profesor coordonator arte plastice, Maria Poștea a absolvit licența și masteratul la Universitatea de Arte București, a beneficiat de bursă Erasmus la Academia de Arte din Riga, Letonia, și este absolventă a departamentului pentru pregătirea personalului didactic, nivelul I. Ea lucrează de peste șase ani cu copiii, în tabere medievale, tabere de creație și festivaluri. Maria a avut numeroase expoziții și premii naționale și internaționale.

2.6.6      Partenerii Festivalului de arte

Partenerii au rol activ și deosebit de important, cu implicare directă în toate activitățile Festivalului și ale Prologului acestuia, care este stagiunea de recitaluri cameral-vocal-instrumentale organizate lunar până la deschiderea celei de a doua ediții a Festivalului.

Ei sunt:

 • Consiliul Local și Primăria Municipului Câmpina, cu toți membrii Comisiei de Cultură;
 • Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza”, prin doamna Director Alexandra Ioniță;
 • Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Câmpina, prin doamna Director Carmen Găman;
 • Societatea Filarmonică din Câmpina, prin Președinte Marian Dulă;
 • Parohia Sfântul Anton de Padova, prin Preot Paroh Claudiu Cojan.
  C

3        Structura Festivalului și programul detaliat pe zile

În data de 03.07.2019, are loc deschiderea Festivalului de artă, Câmpina în cadru festiv și oficial, în jurul orei 12:00.

Primele zile vor fi dedicate cursurilor, studiului individual și activităților de relaxare, urmând ca, îndată ce cursanții sunt pregătiți, să participe la recitalurile de seară, în locații diferite.

În ultima seară va avea loc un concert de mare amploare cu participarea instrumentiștilor și a corului format din membrii participanți în Festival.

În 13 iulie 2019 se vor decerna diplomele și premiile pentru activitățile din timpul festivalului și va avea loc cereemonia de închidere a lui, în jurul orei 12:00.

Ziua I a Festivalului:

10:00 – 12:00 –  primirea participanților

12:00 – 12:30 – deschiderea oficială a Festivalului

12:30 – 13:30 – cursuri pe catedre

13:30 – 15:00 – masă prânz

15:00 – 16:00 – program liber, vizite organizate la muzee

16:00 – 18:00 – cursuri practice și studiu individual

18:00 – 19:00 – recital

19:00 – 20:00 – program liber, vizite organizate în împrejurimi

20:00 – 21:00 – cina

Zilele II – VI ale Festivalului:

8:00 – 9:30 –  micul dejun

10:00 – 12:30 – cursuri practice

12:30 – 13:30 – cursuri teoretice pe catedre în care sunt invitați să participe toți participanții

13:30 – 15:00 – masă prânz

15:00 – 16:00 – program liber, vizite organizate la muzee

16:00 – 18:00 – cursuri practice, studiu individual, pregătire corală/orchestră

18:00 – 19:00 – recital

19:00 – 20:00 – program liber, vizite organizate în împrejurimi

20:00 – 21:00 – cina

Zilele VII – IX ale Festivalului:

8:00 – 9:30 –  micul dejun

10:00 – 12:30 – cursuri practice

12:30 – 13:30 – cursuri teoretice pe catedre în care sunt invitați să participe toți participanții

13:30 – 15:00 – masă prânz

15:00 – 16:00 – pregătire corală/orchestră

16:00 – 18:00 – pregătirea recitaluri/a concertului final

18:00 – 20:00 – concerte-recitaluri

20:15 – 21:30 – cina

Ziua a X-a a Festivalului:

8:00 – 9:30 – micul dejun

10:00 – 12:30 – cursuri practice

12:30 – 13:30 – cursuri teoretice pe catedre în care sunt invitați să participe toți participanții

13:30 – 15:00 – masă prânz

15:00 – 16:00 – pregătire corală/orchestră

16:00 – 17:30 – spectacolul de teatru final

17:30 – 18:00 – vernisajul cursanților la arte plastice

18:00 – 20:30 – concertul final

20:45 – 22:00 – cina festivă

Ziua a XI-a a Festivalului:

8:00 – 9:30 –  micul dejun

10:00 – 11:00 – pregătirea mini-concertului de „rămas bun”

11:00 – 12:00 – mini-concertul de „rămas bun”

12:30 – 13:00 – festivitatea de încheiere oficială a Festivalului

13:00 – 14:30 – masă prânz

15:00 – plecarea participanților

4        Înscrieri

A doua ediție a Festivalului de arte, Câmpina se va desfășura în perioada 03-13 iulie 2019, în Municipiul Câmpina.

Pentru înscrierea la cursul dorit din cadrul Festivalului de arte, participanții urmează să:

 • aleagă profesorul dorit și locația pentru cazare și masa, dacă le solicită;
 • descarce și să completeze talonul de înscriere (Anexa 1) și Acordul parental pentru minori (Anexa 2) sau Acordul pentru înregistrare și difuzarea înregistrărilor dacă este major (Anexa 4);
 • trimită la adresa festivaluldearte@gmail.com un email cu Anexele atașate și dovada plății cursului și a cazării și meselor solicitate.

Înscrierea este completă în momentul în care a fost achitată întreaga sumă pentru serviciile solicitate. Avansul se returnează numai în cazul în care cursul nu se mai ține din motivul înscrierilor prea puține la profesorul solicitat.

Taxa aferentă cursurilor cuprinde:

 • Lecții, mentoring și coaching, cursuri teoretice și participarea la recitaluri și concrete;
 • Acompaniatorii;
 • Folosirea facilităților pentru studiu și recitaluri/concerte/spectacole de teatru/vernisaje;
 • Materialele necesare desfășurării cursurilor de arte plastice, pentru cei care doresc aceste cursuri;
 • Diploma de participare;
 • Intrarea liberă la toate evenimentele Festivalului de arte.

4.1       Costurile de participare

Taxa de curs:
800 lei – taxa aferentă cursului principal solicitat (cu excepția cursurilor menționate mai jos)

600 lei – taxa pentru muzică de cameră, compoziție, muzicologie și creație literară

400 lei – taxa pentru curs secundar solicitat

Cazare și 3 mese: Hotel Muntenia – 130 lei/zi/persoană
1.300,00 lei – Include cazarea și 3 mese/zi pentru perioada 03-13.07.2019

Cazare și 3 mese: Pensiunea Casa Domnească, Brebu – 120 lei/zi/persoană
1200,00 lei – Include cazarea și 3 mese/zi pentru perioada 03-13.07.2019

Cazare și mic dejun la Pensiunea Nina, Câmpina + 2 mese la Hotel Muntenia – 115 lei/zi/persoană:
1150 lei – Include cazarea și 3 mese/zi pentru perioada 03-13.07.2019

4.2       Reducerea early-bird

Cursanții care vor plăti integral taxa de curs dorit până în 20.03.2019 vor beneficia de o reducere de 10% la aceasta, adică vor plăti 720 de lei pentru cursul principal și, dacă solicită un curs secundar, vor plăti numai 360 de lei pentru acesta.

Pentru cazare și masa nu putem garanta locurile decât dacă se plătește până la 20.03.2019 un avans de minim 50%.

4.3       Plata cu un avans de 50% (avansul nu este returnabil)

Cursanții care vor plăti, până la 20.03.2019, 50% din sumele aferente taxelor de curs, cu achitare finală până la data de 15.05.2019 vor beneficia de o reducere de 5% la taxele de curs principal și secundar.

Pentru cazare și masa nu putem garanta locurile decât dacă se plătește până la 20.03.2019 un avans de minim 50%.

Avansul nu este returnabil.

Important: Data limită de înscriere este 15.05.2019 sau în măsura ocupării locurilor disponibile.

Festivalul de arte, Câmpina 03-13 iulie 2019

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Publicitate

Un comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.