În Spania, românii și străinii sărbătoresc împreună Ziua Culturii  și Ziua Eminescu


  • În Spania, românii și străinii sărbătoresc împreună Ziua Culturii  și Ziua Eminescu

Ziua Culturii Naționale și aniversarea a 171 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu sunt celebrate și în Spania.Românii vor sărbători aceste evenimente românești  împreună cu invitați străini,iubitori  ai culturii noastre.
Institutul Cultural Român de la Madrid prezintă spectacolul „Nu credeam să-nvăț a muri vreodată”, o producție a Teatrului Regina Maria din Oradea, regia artistică Emil Sauciuc. 

Spectacolul de poezie,muzică și dans va fi difuzat în format digital pe rețelele de socializare ale ICR Madrid (pagina de Facebook, contul YouTube, Twitter) ,vineri, 15 ianuarie a.c., de la ora 19.00 (ora Spaniei),cu subtirare în limba spaniolă.

“Am vrut să fac un spectacol mult mai deosebit decât în ceilalţi ani, dedicat poetului nostru drag. Va fi unul complex, în care vor apărea îndrăgostiţii din poeziile lui Eminescu, dar şi stări ale sale. Unul dintre personaje, Dansatoarea, va fi chiar spiritul lui Eminescu. Pentru mine, Eminescu este ca un medicament.”, a declarat regizorul Emil Sauciuc la premieră spectacolului.

Tot cu acest prilej, absolvenți ai cursurilor de limba română, sesiunea octombrie-decembrie 2020, vor recita în limba română o poezie sau o strofă de Mihai Eminescu, materialele video fiind difuzate tot pe rețelele de socializare ale ICR Madrid, se precizează in comunicatul de presă.

Institutul Cultural Român-ICR , condus de președintele interimar Mirel Taloș,lansează astăzi 20 de  proiecte culturale online ,acasă și în reprezentantele din peste 17 țări, sarbătorind astfel creativitatea românească,Ziua Culturii Naționale și aniversarea a 171 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.

Marin MIHAI, corespondent Spania

——

În Spania, românii și străinii sărbătoresc împreună Ziua Culturii și Ziua Eminescu

Publicat:


https://www.stiripesurse.ro/in-spania-romanii-si-strainii-sarbatoresc-impreuna-ziua-culturii-si-ziua-eminescu_1594235.html

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.