Mesajul ambasadorului României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, cu ocazia Zilei Culturii Naționale


🇹🇩🇪🇸 Mesajul ambasadorului României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, cu ocazia Zilei Culturii Naționale

“Cu prilejul Zilei Culturii Naționale și al aniversării poetului Mihai Eminescu, de la a cărui naștere se împlinesc, anul acesta, 171 de ani, moment important de celebrare a creației artistice şi de reflecţie asupra rolului şi locului valorilor patrimoniului românesc în cultura europeană și universală, doresc să transmit cele mai sincere felicitări tuturor celor care, prin creațiile lor, promovează diversitatea și frumusețea culturală românească.

Cultura este poate cel mai pur și cel mai elocvent act de afirmare a identității națiunii noastre. Depinde însă de fiecare dintre noi modul în care ne facem cunoscuți întregii lumi, ca parte a unui spațiu cultural și istoric european valoros și complex, ale cărui valori și principii le împărtășim pe deplin. Prin actele și faptele noastre, fiecare dintre noi, indiferent de profesia aleasă, avem șansa de a fi ambasadori ai României, ai poporului român, ai măreției culturii și spiritualității române.

Promovarea unei diplomaţii culturale active în Spania reprezintă pentru noi o prioritate. Anul acesta, pentru românii din Spania, Ziua Culturii Naționale este sărbătorită într-un moment cu profunde semnificații simbolice: împlinirea a 140 de ani de relații diplomatice între România și Spania, aniversare care ne va oferi un excelent prilej de promovare a diversității culturii naţionale şi a spiritului creator românesc, precum și de reafirmare a ataşamentului nostru profund faţă de valorile și principiile europene fundamentale.

Ne dorim ca în 2021, după o perioadă fără precedent marcată de pandemia care ne-a ținut la distanță unii de ceilalți timp de aproape un an, să ne reunim, instituții românești și comunitatea românească din Spania, cu ocazia evenimentelor dedicate promovării limbii române, identității și patrimoniului cultural românesc.”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.