Diaspora. ARTISTA RONA HARTNER A LANSAT PE CANALUL TV “ ARTE “ FRANCE DOCUMENTARUL-OMAGIU “ IN CĂUTAREA SUFLETULUI ROMÂNESC “


ARTISTA RONA HARTNER A LANSAT PE CANALUL TV “ ARTE “ FRANCE DOCUMENTARUL-OMAGIU “ IN CĂUTAREA SUFLETULUI ROMÂNESC “

Nu ai cum sa o prezinți pe Rona Hartner ( nascuta la 9 martie 1973,la Bucuresti,absolventa a UATC ) in câteva cuvinte care sa cuprindă biografia ei exploziva de actrița,cantareata, dansatoare,actrița de film pictorita,ceramista,compozitoare, o românca luptătoare care a trecut prin 2 divorțuri și cancer ,dar a știut mereu sa se reinventeze si sa imparta bucuria artei ei cu Franta si Romania. Chiar dacă este rezidenta la Toulon ( Coasta de Azur ),unde este supranumita “ Tornada” pentru talentul ei impresionant și efervescent ,balanta inimii ei atârna spre țara care a format-o ca artista si om, care a învățat-o ca nimic nu se poate înfăptui fără credința in Dumnezeu. La numai un an după ce a scăpat de chimioterapie, desi sleită de puteri, printre valuri de Covid,Rona pleaca intr-o călătorie grea prin România, străbate la pas munți și văi , circa 4500 de kilometri in 20 de zile, prin Maramureș,Tara Oașului, Munții Apuseni, Banat,Porțile de Fier, Bucovina, dar și prin București ,se întâlnește cu românii care i-au marcat identitatea culturală și reușește sa realizeze un documentar -omagiu despre sufletul lor maret și despre superbele frumuseți ale țarii unde s-a născut,România.


Filmul este realizat impreuna cu Geoffroy de la Toullaye și este comentat de Rona Harner .Tot ea,impreuna cu fostul soț DJ Herve , realizează și muzica.
Interesantul și emoționantul documentar “ In căutarea sufletului românesc “ ( “ A la rencontre de l’ ame roumaine “ ) a fost prezentat astăzi,17 noiembrie,de la orele 16.50 ( ora României ) pe “ Arte “ France.O co-producție, BIGLO Productions și Docland Yard.

Felicidades,Rona!

Albumele muzicale ale Ronei Kartner pot fi procurate de pe https://www.libris.ro/cd-rona-hartner-electro-sky-gospel-91235CDLIB–p10905958.html

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.